Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING haalt JDE Peet's van de kooplijst

ING haalt JDE Peet's van de kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het advies voor JDE Peet's verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 37,23 naar 27,53 euro.

De analisten van ING verlaagden dinsdag in hun rapport hun taxaties voor de EBITDA in 2023 met 8 procent en voor 2024 met 11 procent, nadat de koffiespecialist bij de halfjaarcijfers de outlook was verlaagde. 

Voor 2023 rekent JDE nog altijd op een autonome groei aan de bovenkant van de doelstelling voor de middellange termijn van 3 tot 5 procent, maar de aangepaste EBIT zal autonoom met enkele procenten stijgen óf dalen. Eerder ging JDE nog louter uit van een stijging met een laag enkelcijferig percentage, met daarbij een bescheiden stijging van de kosten. 

Op basis van deze outlook verlaagde ING de raming voor de autonome groei van de EBIT in 2023 van 3,0 naar 0,9 procent. 

Verder merkte ING op dat het wegwerken van de schulden door JDE ook langer gaat duren dan eerder gedacht. De bank ging er voor de halfjaarcijfers van uit dat JDE de schuldratio voor het jaareinde tot onder de 2,5 zou brengen, maar inmiddels rekent ING op 2,8 en zal het bedrijf pas in 2025 onder de 2,5 komen.

Het aandeel JDE Peet's noteert dinsdag op een groene beurs 1,6 procent lager op 26,44 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JDE PEET'S 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. watergeus 22 augustus 2023 12:37
    Lager waarderen maar niet vanwege Rusland. Mooi bewijs dat de bankensector over geen enkel moreel kompas beschikt en daarmee in principe vriend van elke mogelijke dictator met geld. Wat heeft het dan eigenlijk voor zin om met zwart geld en fraudebestrijding bezig te zijn als je in de basis elk bloedgeld omarmt.
  2. Henri Nostradamus 22 augustus 2023 19:19
    Er komt tegen Douwe Egberts en Pickwick een serieuze kopersstaking en boycot aan. Het steunen van Rusland door daar actief te blijven blijft niet zonder gevolgen - daar gaan de aandeelhouders een zware pijp aan roken. Die directie moet gewoon weg. Snel verkopen dus zolang het kan. HN
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JDE PEET'S

23,160 20 feb
+0,160 +0,70%
Premium

JDE Peet's loopt schade op in Rusland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links