Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HAL verkoopt meerderheid van belang in IQIP

HAL verkoopt meerderheid van belang in IQIP
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) HAL verkoopt 40 procent van zijn belang in IQIP Holding aan het Belgische Ackermans & Van Haaren en 20 procent aan MerweOord. Dit meldde HAL vrijdag nabeurs en werd door Ackermans bevestigd.

MerweOord heeft de optie om dit belang gedurende 2024 te verhogen naar 33,33 procent, aldus HAL. Indien deze optie wordt uitgeoefend bezitten HAL, Ackermans en MerweOord elk een derde van de aandelen IQIP.

De transactie is gebaseerd op een waarde van de aandelen IQIP, gecorrigeerd voor dividend, van 250 miljoen euro, zei HAL.

Afronding van de transactie is onderhevig aan gebruikelijke goedkeuringen van toezichthouders en wordt begin 2024 verwacht.

In maart van dit jaar verwierf HAL een 100 procent belang in IQIP, dat zo'n 300 medewerkers heeft en in 2022 een omzet behaalde van ruim 100 miljoen euro. Het bedrijf is een leverancier van funderings- en installatieapparatuur aan onder meer de offshore wind en olie & gas markten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ackermans & v.H 100% zegt kopen 4 stemmen
HAL Trust 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 boothram 2 februari 2024 09:36
  iqip
  ackermans van haaren is ook een belangrijke klant van iqip en zit tevens in het samenwerkingsproject om IHC te redden(vandaar ook de verkoop van iqip). Wellicht was geen eensgezindheid bij de overname door HAL van IQIP: deme kan dergelijke onderneming ook wel zelf opzetten, en zo het bedrijf zowat droogleggen. Dat delen van IQIP moet de verstandhouding tussen reuzeholdings redden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. 157,200
  +0,77% +1,200
 2. HAL Trust 17:35
  116,200
  +0,87% +1,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links