Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Aegon belooft meer dividend

Beursblik: Aegon belooft meer dividend
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) UBS verwacht een gematigd positieve reactie van beleggers op de informatie die Aegon geeft tijdens zijn beleggersdag vandaag in Londen, dankzij het aangekondigde hogere dividend. Dat stelde de Zwitserse bank donderdag in een rapport.

Het dividend van 0,40 euro per aandeel in 2025 is hoger dan verwacht. Dit houdt bovendien geen rekening met mogelijke aandeleninkopen door ASR, waarin Aegon een groot belang verwerft bij de verkoop van Aegon Nederland. Als ASR die aandelen gaat inkopen, wordt de basis voor het dividend hoger, verwacht UBS.

Daarbij wil Aegon minder geld in kas houden in de holding, waardoor meer overtollig kapitaal naar de aandeelhouders kan vloeien, als Aegon geen andere kansen ziet om waarde toe te voegen.

Transamerica

De Amerikaanse divisie Transamerica gaat zich ook richten op universele levensverzekeringen en collectieve lijfrentes. De solvabiliteit zal daar dalen door een aanpassing van de verhouding met de oprichter van de World Financial Group, het netwerk van onafhankelijke verzekeringsagenten waar Aegon stevig op inzet in de Verenigde Staten en Canada.

Voor het beheer van de bestaande boeken met levensverzekeringspolissen staat Aegon open voor transacties met derden, meldde de verzekeraar, hoewel daar geen concrete plannen voor zijn.

Aegon rekent op een rendement van meer dan 12 procent op zijn investeringen in levensverzekeringen en meer dan 15 procent in Workplace, of pensioenen, wat volgens UBS aantrekkelijk is.

UBS heeft een koopadvies met een koersdoel van 5,75 euro. Het aandeel Aegon stond donderdag 0,1 procent hoger op 4,42 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 100% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

5,416 17:35
-0,002 -0,04%
Premium

Aegon steeds meer een 'echt' Amerikaanse verzekeraar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links