Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: AI jaagt Amerikaanse aandelen nog hoger

Beursblik: AI jaagt Amerikaanse aandelen nog hoger
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) Generatieve AI, ofwel kunstmatige intelligentie, kan de bedrijfswinsten stuwen en Amerikaanse aandelen nog verder omhoog jagen. Dit concluderen analisten van Goldman Sachs.

De zakenbank raamt dat de invoering van AI de productiviteit over een periode van tien jaar met 1,5 procentpunt per jaar zou kunnen stimuleren, waardoor de jaarlijkse winstgroei van de S&P 500 in de komende twintig jaar wordt geschat op 5,4 procent. Dat is 0,5 procentpunt meer dan de winstgroei die nu nog wordt verwacht. Dat zou de fair value van de S&P 9 procent hoger zetten.

"Een hogere output zou zich kunnen vertalen in hogere inkomsten en winsten voor de S&P 500 bedrijven, zelfs bij bedrijven die niet direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van AI", aldus de analisten van de Amerikaanse bank.

Maar omdat het moeilijk is om te voorspellen hoe snel bedrijven in staat zullen zijn om winst te maken met AI, is het volgens de analisten onwaarschijnlijk dat dit op de korte termijn volledig zal worden ingeprijsd.

"Op basis van een reeks productiviteitsscenario's kan de stijging van de reële waarde van de S&P 500 variëren van 5 tot 14 procent. Intussen kunnen overheidsbeleid, hogere belastingen of rentetarieven of een vertragende economie de winsten op de aandelenmarkt teniet doen", aldus de analisten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 50% zegt kopen 8 stemmen
ASML 88% zegt kopen 8 stemmen
BESI 78% zegt verkopen 9 stemmen
Melexis 86% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. 580,200
  0,00% 0,000
 2. ASML Holding 17 apr
  852,400
  0,00% 0,000
 3. 142,350
  0,00% 0,000
 4. Melexis 17 apr
  72,800
  0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links