Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: afronding overname Aegon door ASR nabij

Beursblik: afronding overname Aegon door ASR nabij
Beeld: ASR

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van Aegon Nederland aan ASR Nederland zal waarschijnlijk binnen twee weken worden geaccordeerd door de drie overgebleven toezichthouders ECB, DNB en AFM, nu mededingingswaakhond Autoriteit Consument & Markt goedkeuring heeft gegeven. Dit stelde ING donderdag in een rapport.

Dat betekent dat de deal op 1 juli kan worden afgerond, verwacht analist Jason Kalamboussis van ING.

Na de benodigde goedkeuringen zullen de verzekeraars mogelijk een aantal dagen nodig hebben om de laatste details van de deal te bespreken voordat de deal wordt afgerond.

ING denkt dat ASR mogelijk de bank Knab zal verkopen, die meekomt met de Nederlandse activiteiten van Aegon. Dat zou dan bij de halfjaarcijfers eind augustus kunnen worden aangekondigd.

ASR verkocht in 2019 zijn eigen kleine bank aan Achmea, maar Knab is een onlinebank die zich richt op zelfstandigen en dat zou goed kunnen passen bij de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van ASR, denkt Kalamboussis. Dat zou een reden zijn om Knab te houden. Aan de andere kant zou een verkoop de kapitaalpositie snel versterken, zodat ASR sneller weer aandelen kan inkopen en kan starten het belang van Aegon van 30 procent in ASR Nederland geleidelijk te verminderen.

ING heeft een koopadvies voor beide aandelen, met een koersdoel van 49,00 euro voor ASR en van 5,60 euro voor Aegon. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 89% zegt kopen 27 stemmen
ASR Nederland 76% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links