Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ThyssenKrupp brengt waterstofbedrijf naar de beurs

ThyssenKrupp brengt waterstofbedrijf naar de beurs
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) ThyssenKrupp wil zijn elektrolysebedrijf Nucera een aparte beursnotering in Frankfurt geven, en wil met deze beursgang 500 tot 600 miljoen euro ophalen.

Het Duitse industriebedrijf meldde maandag dat de beursnotering voor de zomervakantie een feit zou moeten zijn. Deze zelfstandigheid zal volgens ThyssenKrupp bijdragen aan de sterke groei van de elektrolysetechnologie van Nucera, bedoeld voor de productie van waterstof als energiebron.

Thyssenkrupp behoudt een meerderheidsbelang. Ook de andere grootaandeelhouder, het Italiaanse Industrie de Nora, dat 34 procent van Thyssenkrupp Nucera in handen heeft, zegt vast te willen houden aan de langdurige samenwerking. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ThyssenKrupp 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 12 juni 2023 13:16
    Beleggers zijn dol op alles wat groen is, met een absolute fascinatie voor waterstof en elektrolyse; zo wordt voor het extreem verlieslatende ienieminie-bedrijfje Nel ASA ook 15x de getaxeerde omzet en 30x het geprognosticeerde verlies betaald. Alles goedkoper dan dat zal door de "groen-moet-je-doen-tegen-elke-prijs"-belegger wellicht als een unieke koopkans worden gezien.

    Mijns inziens dus erg slim om dit ook alvast uit de "failliete boedel" te trekken; beleggers zijn momenteel nog best happig op dit soort groene toekomstbeloftes en met de opbrengst kunnen dan weer wat reorganisaties worden bekostigd. Ik neem overigens aan dat de opbrengst van de liftendivisie er al goeddeels doorheen is gejaagd.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ThyssenKrupp

4,429 26 feb
+0,029 +0,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links