Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aandelen regionale banken VS onder druk
Beeld: Federal Reserve

Aandelen regionale banken VS onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van regionale banken in de Verenigde Staten staan vrijdag onder druk na uitspraken van de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen.

De KBW Regional Bank index daalde met meer dan 3 procent, na een bericht van CNN dat Yellen bankdirecteuren zou hebben verteld dat er mogelijk meer fusies nodig zijn in de sector. CNN citeerde daarbij twee bronnen. Dit zou kunnen betekenen dat meer regionale banken moeten worden opgekocht door grotere 'too-big-to-fail' banken.

PacWest en Western Alliance dalen vrijdag meer dan 5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PacWest Bancorp kopen verkopen

71% zegt verkopen

7 stemmen

Western Alliance Bancorporatio kopen verkopen

71% zegt verkopen

7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 19 mei 2023 18:45
    Kijk maar eens hoe historisch snel de renteverhogingen zich hebben opgevolgd. Hoe snel alles is gegaan.

    In Europa en zeker NL kunnen de banken wel wat meer hebben dan in de VS. Echter men hoort het MKB al piepen en kraken. Maar gaat dit zo door met de loon-prijsspiraal, rente verhogingen enz. dan komen echt binnen NO TIME velen bedrijven in de knel. Ondanks dat ze zelfs achterlopen met terugbetalen corona steun en belastingen enz.
  2. Ruiten koning 19 mei 2023 20:24
    Beleggertje 020 heeft de boot gemist en is de ''analisten profeten'' gaan geloven die het einde der dagen aankondigen...beleggertje is een beetje zwaar gefrustreerd dat het stijgende circus aan zijn deur voorbij trekt en het enige aandeel dat ie in bezit heeft,namelijk Flow Traders,zakt als een baksteen! Nooit gehoord van spreiden misschien???
    Zuur leven moet je hebben man als je iedere morgen na het opstaan eerst een litertje azijn naar binnen giet...desalniettemin wens ik je veel succes met Flow Traders dan strijken wij ondertussen de winsten wel op, Je doet je alias van Beleggertje in ieder geval alle eer aan!
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.