Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eli Lilly verhoogt outlook

Eli Lilly verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft bij de cijfers over eerste kwartaal de outlook verhoogd, maar bleef met de aangepaste winst per aandeel onder de verwachting van analisten, terwijl de omzet hioger uitkwam dan voorzien. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

De Amerikaanse farmaceut rekent voor dit jaar nu op een aangepaste winst per aandeel van 8,65 tot 8,85 dollar tegen eerder 8,35 tot 8,55 dollar. In de consensus wordt uitgegaan van 8,41 dollar.

De omzet komt in de prognose van Eli Lilly in 2023 nu uit tussen de 31,2 tot 31,7 miljard dollar tegen eerder 30,3 en 30,8 miljard dollar bij een analistenverwachting die daar 900 miljoen dollar onder ligt.

Eerste kwartaal

Eli Lilly boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van ruim 1,3 miljard dollar. Dit was een daling van 29 procent, in vergelijking met iets meer dan 1,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel bleef gelijk op 1,62 dollar per aandeel, terwijl de markt rekende op 1,73 dollar per aandeel.

De omzet daalde met 11 procent tot net iets minder dan 7,0 miljard dollar. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van minder dan 6,9 miljard dollar.

Het aandeel Eli Lilly steeg donderdag in de elektronische handel voorbeurs 2,7 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Eli Lilly verhoogt outlook
  2. 06 feb Eli Lilly krijgt impuls door succes obesitasmedicijn

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Eli Lilly & Co 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links