Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verizon trekt meer klanten

Verizon trekt meer klanten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Verizon heeft in het eerste kwartaal van 2023 meer abonnees aangetrokken voor zijn telecomdiensten, wat een iets beter dan verwachte winst opleverde, hoewel de omzet teleurstelde. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse telecomprovider.

In de eerste drie maanden van 2023 kreeg Verizon er 437.000 breedbandabonnees bij, het hoogste aantal in meer dan tien jaar, volgens het bedrijf. 

De nettowinst verbeterde op jaarbasis met 6,5 procent naar 5 miljard dollar, terwijl het aangepaste EBITDA-resultaat licht daalde tot 11,9 miljard dollar.

De aangepaste winst was met 1,20 dollar per aandeel iets beter dan de 1,19 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden.

De omzet daalde bijna 2 procent tot 32,9 miljard dollar. Hier ging de markt uit van 33,6 miljard dollar. De opbrengsten uit wirelessdiensten stegen op jaarbasis met 3 procent naar 18,9 miljard dollar.

De operationele kasstroom verbeterde van 6,8 miljard naar 8,3 miljard dollar op jaarbasis.

Outlook

Voor heel 2023 rekent Verizon nog altijd op een aangepaste winst per aandeel van 4,55 tot 4,85 dollar. Analisten gaan uit van 4,70 dollar per aandeel.

De omzet uit wireless diensten moet stijgen met 2,5 tot 4,5 procent, bevestigde Verizon dinsdag verder. 

Het aandeel Verizon daalt dinsdag 0,6 procent in de voorbeurshandel op Wall Street.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Verizon Communications 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links