Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philadelphia Fed index duikt omlaag

Philadelphia Fed index duikt omlaag
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in april onverwacht sterk gedaald. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

De zogeheten Philly Fed index daalde van -23,2 in maart tot -31,3 in april. Er was vooraf door economen gerekend op een beperkte verbetering tot -19,9. 

Een positieve stand van de Philadelphia Fed index betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. 

Economen gebruiken vaak regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als indicator voor nationale cijfers die later bekend worden gemaakt.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tradingmate 20 april 2023 20:38
    De Fed heeft WEER een enorme fout gemaakt door de rente te lang te verhogen. Ze hebben totaal verkeerd ingeschat hoe zeer een renteverhoging effect heeft op de economie.
    Dat terwijl de rente verhoging nagenoeg geen enkel effect heeft gehad. Die moet nog komen.... kun je nagaan....
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links