Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BlackRock boekt minder winst

BlackRock boekt minder winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt en het beheerd vermogen op jaarbasis ook zien dalen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

De vermogensbeheerder boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,16 miljard dollar, ofwel 7,64 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,44 miljard dollar over het eerste kwartaal een jaar eerder, toen 9,35 dollar per aandeel. In het vierde kwartaal van 2022 realiseerde de onderneming een nettowinst van 1,26 miljard dollar of 8,29 dollar per aandeel.

De aangepaste winst kwam afgelopen kwartaal uit op 7,93 dollar per aandeel tegen 9,52 dollar per aandeel een jaar eerder en 8,93 dollar een kwartaal eerder. De verwachting van analisten geraadpleegd door FactSet lag op 7,73 dollar per aandeel.

De inkomsten daalden van 4,38 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2022 naar 4,24 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. In het eerste kwartaal van 2022 lag de omzet op 4,70 miljard dollar.

Het beheerd vermogen van BlackRock daalde op jaarbasis met 5 procent tot net iets meer dan 9 biljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog bijna 9,6 biljoen dollar.

Het beheerd vermogen steeg op kwartaalbasis wel. Aan het einde van het vierde kwartaal stond het beheerd vermogen nog op 8,6 biljoen dollar.

Het aandeel BlackRock noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent hoger.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Blackrock 53% zegt verkopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Blackrock

806,030 26 feb
-7,560 -0,93%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links