Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer omzet voor Hellofresh

Meer omzet voor Hellofresh
Beeld: HelloFresh

(ABM FN-Dow Jones) HelloFresh heeft in het vierde kwartaal de omzet, het resultaat en ook de operationele marge verder ziet oplopen, ondanks een kleine afname van het aantal klanten. Dit kwam dinsdag naar voren uit het kwartaalrapport van de Duitse aanbieder van maaltijdboxen.

Het bedrijf genereerde in het laatste kwartaal van 2022 een omzet van ruim 1,87 miljard euro, een stijging op jaarbasis van 18,6 procent en 11,0 procent tegen constante wisselkoersen.

De aangepaste EBITDA kwam uit op 160,1 miljoen euro. Een jaar eerder boekte het bedrijf nog een aangepast resultaat van 130,8 miljoen euro. De marge steeg van 8,3 procent naar 8,5 procent in het laatste kwartaal van het afgelopen boekjaar.

Het aantal actieve klanten daalde in het vierde kwartaal met 1,5 procent op jaarbasis van 7,22 miljoen naar 7,11 miljoen. Het aantal orders daalde ook met 0,7 procent, maar het aantal afgeleverde maaltijdboxen steeg juist met 0,9 procent tot 246,2 miljoen stuks.

Outlook

Hellofresh gaat voor het lopende boekjaar uit van een omzetstijging van 2 tot 10 procent tegen constante wisselkoersen.

De aangepaste EBITDA komt naar verwachting uit tussen de 460 en 540 miljoen euro.

De omzetgroei in 2022 lag op 17,6 procent tegen constante wisselkoersen en bracht de omzet op ruim 7 miljard euro. De aangepaste EBITDA kwam uit op ruim 477 miljoen euro, een daling van 9,5 procent ten opzichte van 2021.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HELLOFRESH SE INH O.N. 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links