Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Just Eat Takeaway ziet verlies toenemen

Just Eat Takeaway ziet verlies toenemen

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft in 2022 het verlies zien oplopen bij een vlakke brutotransactiewaarde en een positieve EBITDA. Dit bleek woensdag uit definitieve jaarcijfers van de maaltijdbezorger.

In het afgelopen jaar boekte de maaltijdbezorger een positieve aangepaste EBITDA van 19 miljoen euro tegen een verlies van 350 miljoen euro een jaar eerder. In voorlopige cijfers sprak Just Eat Takeaway.com nog van een positief resultaat van 16 miljoen euro.

De omzet steeg met 4 procent tot 5,6 miljard euro. Vooral in Noord-Europa trok de omzet met 9 procent flink aan, terwijl de groei in Noord-Amerika 3 procent bedroeg en in het Verenigd Koninkrijk en Ierland 6 procent was. In Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland liep de omzet juist met 3 procent terug.  

De maaltijdbezorger verwerkte wel 9 procent minder orders, terwijl het aantal actieve klanten met 9 procent terugliep tot 90 miljoen euro. De gemiddelde transactiewaarde steeg wel licht van 25,94 naar 28,66 euro.

De brutotransactiewaarde was met 28,2 miljard euro gelijk aan die van een jaar eerder.

Onder de streep restte een flink verlies van 5,7 miljard euro. Dit was een jaar eerder nog een verlies van 1,0 miljard euro. Het oplopende verlies had te maken met voorzieningen voor eerdere overnames.

Eind december had de maaltijdbezorger 2,0 miljard euro in kas, beduidend meer dan de 1,3 miljard euro een jaar eerder.  

Just Eat Takeaway.com blijft zich focussen op het behalen van een positieve aangepaste EBITDA van 225 miljoen euro in 2023. De groei zal wel vooral richting het einde van het jaar plaatsvinden.

Een verkoop van Grubhub ligt eveneens nog steeds op tafel. Daarover kon de maaltijdbezorger woensdag geen verdere uitspraken doen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 68% zegt kopen 65 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Blenheim 1 maart 2023 09:02
    Het operationele resultaat is verbeterd en daarmee lijkt JET steeds meer een solide onderneming te worden. Het verlies is vooral afschrijving/voorziening op investeringen (lees: Grubhub?). Dat lijkt nu nadelig, want de cijfers komen er zo niet best vanaf. Aan de andere kant, het nemen van deze rekening nu zorgt voor meevallers later. De cash positie is verbeterd. Al met al lijkt het minder slecht dan de titel doet vermoeden.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

14,080 18 apr
+0,760 +5,71%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links