Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UBS verhoogt koersdoel Prosus

UBS verhoogt koersdoel Prosus
Beeld: ANPFoto

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Prosus verhoogd van 77,00 naar 95,00 euro en handhaafde het koopadvies, op basis van gunstige ontwikkelingen in China voor de belangrijkste Prosus-investering Tencent.

UBS verhoogde eerder al zijn koersdoel voor Tencent, op basis van betere economische vooruitzichten in China, en de sneller dan verwachte heropening van het land na de coronabeperkingen en een vriendelijker toezichtsklimaat voor Chinese computerspelfabrikanten.

De analisten verwachten dat de inkomsten uit betaalverkeer en reclame van Tencent op korte termijn sneller zullen groeien, terwijl er ook meer munt zal worden geslagen uit bestaande en nieuwe games.

In afwachting van de jaarcijfers in juni, zullen beleggers vooral kijken naar wat Prosus gaat doen met de aandelen Mietuan, die Prosus in maart ontvangt van Tencent en die een waarde van zo'n 5 miljard Hongkong-dollar hebben. Als Prosus dit verkoopt lijkt een overname niet waarschijnlijk gezien recente uitspraken van Prosus. Een speciaal dividend zou waarschijnlijk positief worden ontvangen door beleggers.

Waarschijnlijk zal Tencent meer onderdelen gaan afstoten en uitkering als dividend kan het verhaal rond het aandeel Prosus veranderen en mogelijk de korting van Prosus op de waarde van het Tencent-belang laten verdwijnen, opperen de analisten. Die korting bedraagt nu nog 36 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 jun Beursblik: Citi verhoogt koersdoel Prosus
  2. 03 jun Koersstijging Chinese tech-gigant Tencent (+25%) steunt aandeel Prosus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 84% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PROSUS

34,585 12:36
+0,705 +2,08%
Premium

Koersstijging Chinese tech-gigant Tencent (+25%) steunt aandeel Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links