Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer omzet en resultaat voor Wolters Kluwer

Meer omzet en resultaat voor Wolters Kluwer
Beeld: Wolters Kluwer

(ABM FN-Dow Jones) Wolters Kluwer heeft in 2022 de omzet en het resultaat zien stijgen en het dividend werd verder verhoogd. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de jaarcijfers van het databedrijf.

De omzet kwam uit op 5,45 miljard euro tegen 4,77 miljard euro een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen betekende dit een stijging met 5 procent, autonoom was dit een plus van 6 procent.

De aangepaste operationele winst steeg autonoom met 8 procent naar 1,42 miljard euro. De marge verbeterde van 25,3 naar 26,1 procent.

Netto verdiende Wolters Kluwer op aangepaste basis 1,06 miljard euro tegen 885 miljoen euro een jaar eerder. Dit laatste is een stijging van 6 procent tegen constante wisselkoersen. 

De aangepaste winst per aandeel steeg met 8 procent tegen constante wisselkoersen van 3,38 naar 4,14 euro.

Dividend

Het databedrijf wil 1,81 euro aan dividend per aandeel uitkeren, 15 procent meer dan over het vorige jaar, toen het dividend ook al met 15 procent werd verhoogd.

Wolters Kluwer voorzag zelf voor 2022 een winstgroei van 5 tot 9 procent en het databedrijf rekende op een aangepaste operationele marge van 26,0 tot 26,5 procent. Wolters Kluwer voorzag eerder voor het vierde kwartaal uitdagende vergelijkingscijfers.

Aandeleninkoop

Wolters Kluwer kondigde woensdag ook een nieuw aandeleninkoopprogramma aan, ter waarde van 1 miljard euro, waarvan inmiddels al voor 100 miljoen euro is ingekocht.

Outlook

Wolters Kluwer voorziet voor 2023 een hoog enkelcijferig procentuele groei van de aangepaste winst per aandeel. Verder rekent het databedrijf op een aangepaste operationele marge van 26,1 tot 26,5 procent en een aangepaste vrije kasstroom van circa 1,2 miljard euro. Over 2022 was dit 1,22 miljard euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wolters Kluwer 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Wolters Kluwer

146,950 17:35
+1,300 +0,89%
Premium

Aandeel Wolters Kluwer: keurig jaarrapport, maar nog steeds duur

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links