Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: na BAM nu Heijmans

Beursblik: na BAM nu Heijmans
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Na de goed ontvangen cijfers van BAM is het vrijdagochtend de beurt aan Heijmans om de boeken te openen.

ING rekent voor Heijmans op een onderliggende EBITDA van 117 miljoen euro. Dat is inclusief de vrijval van de voorziening voor Wintrack II ter waarde van 19 miljoen euro. De gerapporteerde EBITDA komt dus uit op 98 miljoen euro, denkt de bank. Dat is gelijk aan de verwachting van Heijmans, mits gecorrigeerd voor de vrijval, aldus analist Tijs Hollestelle.

Maar Hollestelle denkt dat beleggers vooral zullen vooruitblikken op 2023, nu de Nederlandse bouwmarkt krimpt, met vermoedelijk 1,5 procent dit jaar en 2,0 procent in 2024.

Heijmans verwacht voor 2023 dat de omzet op niveau blijft ten opzichte van 2022 en dat de onderliggende EBITDA tussen de 4 tot 6 procent voor Bouw & Techniek en Infra uitkomt en tussen 6 en 8 procent voor Vastgoed.

De resultaten die BAM donderdag presenteerde noemde ING solide, met een EBITDA-marge die boven de doelstelling van de bouwer uitkwam en een hoger dan verwacht dividend.

Heijmans noteert donderdag 5,2 procent hoger en BAM krap 5 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 77% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heijmans

10,320 02 jun
+0,140 +1,38%
Premium

Markt blijft Heijmans wantrouwen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links