Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tech in trek op groen Wall Street

Tech in trek op groen Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag in het groen geëindigd. De S&P 500 steeg 1,1 procent op 4.137,29 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 34.245,93 punten en de Nasdaq sloot 1,5 procent hoger op 11.891,79 punten. 

"Gezien de hawkish toon van de Fed vorige week zullen alle ogen gericht zijn op het inflatierapport over januari op dinsdag. Een hoger dan voorzien inflatiecijfer zal volgens handelaren meer op een trend dan op een eenmalige gebeurtenis lijken en kan een meer diepgaand effect hebben op de visie van de markt op de piekrente", stelde SPI Asset Management.

Maandag was het op macro-economisch vlak rustig.

Gerekend wordt op een inflatie in de VS in januari van 6,2 procent en een kerninflatie van 5,4 procent. In december kwam de inflatie uit op 6,5 procent en de kerninflatie op 5,7 procent.

"Het gaat erom op welk niveau de inflatie zich begint te stabiliseren", aldus Peter Garnry van Saxo Bank. Anders zal de Fed in een positie komen waarin ze meer moet doen of de rente langer hoog moet houden dan de markt momenteel berekent, aldus de marktstrateeg.

Intussen is het kwartaalcijferseizoen al over zijn piek heen, nu 69 procent van de bedrijven in de S&P500 index hun resultaten hebben bekendgemaakt.

Zoals altijd zijn de resultaten gemiddeld beter dan verwacht, maar het verschil is kleiner dan normaal, met een meevaller van 1,1 procent gemiddeld, terwijl dit de afgelopen tien jaar gemiddeld 6,4 procent was volgens FactSet.

De euro/dollar handelde maandagavond op 1,0723. De olieprijs steeg tot boven de 80 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Blue Apron verloor circa 8,5 procent. Het bedrijf wil 70 miljoen dollar ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen.

Twilio gaat 17 procent van zijn personeel ontslaan, om zo de kosten te verlagen en de marges op te voeren. Met de ontslagronde is vermoedelijk 100 tot 135 miljoen dollar gemoeid. De meeste kosten zullen in de eerste jaarhelft worden geboekt. Het aandeel steeg ruim 2 procent.

Meta steeg 3 procent na een bericht in de Financial Times dat het moederbedrijf van Facebook wacht met het vaststellen van de budgetten van diverse teams, terwijl een nieuwe ontslagronde wordt voorbereid.

Nikola won bijna 4 procent. The Wall Street Journal meldde dat het bedrijf is begonnen met de productie van waterstof in fabrieken. Dit moet bijdragen aan de ontwikkeling van een netwerk van waterstof als emissieloze brandstof voor vrachtwagens.

Bank- en betalingsconglomeraat Fidelity National Information Services is bezig met de voorbereidingen om op te splitsen. Een groot deel van de merchant divisie bestaat uit Worldpay, dat FIS in 2019 kocht voor 43 miljard dollar. Sindsdien verloren de aandelen van het bedrijf meer dan de helft van hun waarde. Het aandeel sloot maandag 12,5 procent in het rood.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links