Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volumes bij FedEx blijven dalen

Volumes bij FedEx blijven dalen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De winst voor Fedex is afgelopen kwartaal gedaald door aanhoudend zwakke vraag naar pakketten en vooral spoedbestellingen. Dat bleek dinsdag nabeurs bij de kwartaalcijfers.

In september liet FedEx al beleggers schrikken met de waarschuwing dat een vertragende wereldeconomie de volumes van pakketten wereldwijd heeft laten krimpen. Het aandeel ging onderuit en het bedrijf kondigde aan een deel van zijn vliegtuigen aan de grond te houden en de bezorging op zondag deels te schrappen, naast andere maatregelen om kosten te besparen. 

Dinsdag meldde FedEx dat het volume aan pakketten in het systeem van het Amerikaanse bedrijf voor het vierde kwartaal op rij is gedaald. Vooral bij de Express-divisie is de vraag zwakker. Dit onderdeel bezorgt de volgende dag en doet ook de internationale spoedleveringen.

Volgens winkelketens stellen veel mensen de aankoop van kerstcadeaus nog even uit, wachtend op meer kortingsacties vlak voor de feestdagen. 

De winst daalde 24 procent in het afgelopen kwartaal, en de omzet daalde met 3 procent tot 22,8 miljard dollar. FedEx had zelf een sterkere winstdaling voorspeld. De omzet viel tegen, omdat analisten op 23,7 miljard dollar rekenden, volgens gegevens van FactSet.

Het aandeel Fedex steeg nabeurs 4 procent op de nieuwste cijfers, nadat het in de reguliere handel 2,6 procent lager was gesloten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 mrt FedEx gaat grootscheeps eigen aandelen inkopen: koers al flink gestegen
  2. 21 mrt Fedex profiteert van kostenbesparingen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FedEx Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

FedEx Corp

266,890 20:12
-5,290 -1,94%
Premium

FedEx gaat grootscheeps eigen aandelen inkopen: koers al flink gestegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links