Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

B&S Group voelt druk wereldeconomie

B&S Group voelt druk wereldeconomie
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group zag in het derde kwartaal de problemen in de aanvoerketens afnemen, maar waarschuwt dat de kosten en marges dit jaar aanzienlijk geraakt zullen worden door de hoge inflatie en de situatie in de wereldeconomie.

De kwartaalomzet steeg met 17,4 procent tot 544,3 miljoen. De autonome omzetgroei was 16,4 procent. Valutaschommelingen zorgden voor extra omzet. Zonder valuta-effecten bedroeg de groei 11,3 procent en de autonome groei 10,3 procent.

De groei was wel iets minder steil dan de voorgaande kwartalen. Over de eerste negen maanden van het jaar kwam de omzet op 1,53 miljard euro, een groei van bijna 19 procent, of krap 14 procent bij constante wisselkoersen.

In het derde kwartaal begonnen de beperkingen op de aanvoerketens te normaliseren, met uitzondering van het Beauty-segment en de internationale markt voor sterke dranken, stelde B&S Group.

Bij Liquors was de groei 10 procent, tot 156 miljoen euro. Bij Beauty was de groei 15 procent tot 175 miljoen euro, grotendeels dankzij een Franse overname. Dit zijn de twee grootste segmenten bij B&S Group.

"Schaarste van producten bleef de resultaten beïnvloeden in dit kwartaal, maar we zagen de uitdagingen voor de aanvoer in de sector langzaam normaliseren in alle segmenten, behalve ons Beauty-segment en de internationale markt voor sterke drank", stelde CEO Tako de Haan.

B&S ging verder met het digitaliseren van de diensten, wat leidde tot extra vraag op de platforms, vooral in het Food segment. Ook werden nieuwe distributiecontracten gesloten voor parfums.

Hogere loonkosten en een krappe arbeidsmarkt in Europa leidden tot hogere salarissen en die situatie verbetert niet voor het einde van het jaar, aldus het bedrijf maandag.

B&S Group is grotendeels in handen van meerderheidsaandeelhouder Sarabel Invest, eigendom van oprichter Willem Blijdorp. Sarabel wil B&S Group van de beurs halen. De Raad van Commissarissen heeft het bod echter afgewezen en eisen een redelijke prijs van Blijdorp. Op 17 november vergaderen de aandeelhouders over het ontslag van de voorzitter Jan Arie van Barneveld.

Indien Van Barneveld moet vertrekken, zal ook commissaris Kitty Koelemeijer opstappen, liet zei medio oktober weten.

Outlook

Voor Liquor en Beauty verwacht B&S dat de huidige marktsituatie de omzet, marges en operationele kosten zullen beïnvloeden in het vierde kwartaal, dat traditioneel sterk is vanwege de feestdagen.

"De inflatie van de consumentenprijzen zal waarschijnlijk aanhouden, en de bestedingspatronen van consumenten raken, vooral in het duurdere productassortiment."  Daarbij komt dat de sterke dollar een negatieve invloed heeft vooral op de sterkedrankenmarkt, die piekt in aanloop naar het Chinese nieuwjaarsfeest.

Bij de segmenten Personal Care en Health zijn de vooruitzichten gunstiger, maar omdat Liquor en Beauty zo belangrijk zijn voor het vierde kwartaal, verwacht B&S dat de "huidige marktsituatie de algehele resultaten in 2022 substantieel zullen raken."

Update: om informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mei Aandeelhouders B&S Group akkoord met dividendvoorstel
  2. 14 mei B&S draait goed, met één dissonant

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

B&S Group SA

5,000 28 mei
-0,200 -3,85%
Premium

B&S draait goed, met één dissonant

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links