Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AB InBev presteert beter dan verwacht

AB InBev presteert beter dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) AB InBev heeft in het derde kwartaal beter dan verwacht gepresteerd en verhoogde ook de outlook voor dit jaar. Dit bleek donderdag uit het kwartaalrapport van de brouwer. 

“We realiseerden dit kwartaal een algemene volumegroei van 3,7 procent, wat leidde tot een versnelde stijging van de opbrengsten met 12,1 procent”, aldus CEO Michel Doukeris in een toelichting. Analisten hadden gemiddeld een omzetgroei van 10,2 procent verwacht en een volumegroei van 2,2 procent. 

Volgens het management boekte AB InBev het beste volumeresultaat op kwartaalbasis dit jaar “dankzij versnelde digitale transformatie en aanhoudende vraag van de consument naar onze merkenportfolio”.

De genormaliseerde EBITDA steeg met 6,5 procent tot 5,3 miljard dollar in het derde kwartaal, met een bijbehorende marge van 35,2 procent. 

De onderliggende winst kwam op 1,7 miljard dollar uit. Per aandeel betekent dit een winst van 0,84 dollar uit, waar analisten op 0,83 dollar hadden gerekend. 

“We blijven een sterke consumentenvraag naar onze portefeuille en een veerkrachtige biercategorie zien terwijl we ons aan de dynamische bedrijfsomgeving aanpassen”, ging de topman verder. 

Outlook omhoog

“Op basis van onze prestaties en aanhoudend momentum verhogen we de ondergrens van onze EBITDA-vooruitzichten voor het hele boekjaar”, liet Doukeris nog weten.

AB InBev verwacht dat de EBITDA dit jaar zal stijgen met 6 tot 8 procent. Eerder lag de onderkant van deze vork op 4 procent. De opbrengsten zullen volgens de brouwer nog altijd sneller stijgen dan de EBITDA, in lijn met de outlook van de brouwer voor de middellange termijn. 

De netto-investeringen zullen tussen 4,5 en 5,0 miljard dollar liggen.

De analisten rekenen voor heel 2022 op een autonome omzetgroei van 11 procent dit jaar, een volumegroei van 2,6 procent en een EBITDA-stijging van 6,6 procent. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?
  2. 22 mrt Beursblik: kansen bierbrouwers liggen bij speciaalbier

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AB InBev

56,000 14:56
+0,160 +0,29%
Premium

AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links