Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Visa verhoogt dividend met 20 procent

Visa verhoogt dividend met 20 procent
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Visa heeft in het afgelopen kwartaal de winstverwachtingen overtroffen, dankzij aanhoudend sterke consumptie, en verhoogde zijn dividend met 20 procent.  

Het creditcardbedrijf meldde een nettowinst van 3,94 miljard dollar, tegen 3,58 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel was dit 1,86 dollar, of 1,93 dollar aangepast voor bijzondere posten. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 1,87 dollar winst per aandeel volgens Faxt Set.

De omzet steeg van 6,56 miljard naar 7,79 miljard dollar. Ook dit was hoger dan de analisten gemiddeld hadden ingevuld, wat 7,55 miljard dollar was.

Visa voelt de gevolgen van de sterke Amerikaanse dollar. Zonder valutaschommelingen was de omzet niet 19 procent maar 23 procent hoger.

Het betaalvolume steeg 10 procent en het aantal verwerkte transacties met 12 procent. 
Volgens CEO Al Kelly weerspiegelen de resultaten aanhoudend sterke consumentenbetalingen, veerkracht in e-commerce en aanhoudend herstel in internationaal reizen."

Hij gaf toe dat er "enige onzekerheid op de korte termijn is", maar vertrouwt op het groeipad voor Visa op de lange termijn. 

Visa heeft deze maand een aandeleninkoopprogramma van 12 miljard dollar goedgekeurd. Ook gaat het dividend omhoog van 0,38 naar 0,45 dollar per aandeel. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Betaalvolume Visa groeit
  2. 25 jan Hogere resultaten Visa

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VISA 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

VISA

274,130 23 apr
+0,020 +0,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links