Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijzen koopwoningen stijgen opnieuw minder hard

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. Shalom 24 oktober 2022 07:56
  Ik vind dit zo’n ontzettend onzinnig artikel. Wat heb je er aan dat september 22 vergeleken wordt met september 21. Dat is onzin. Wat ik wil zien is de gemiddelde absolute waarde van de huizenprijzen maand na maand. September 22 kan hoger liggen dan september 21 maar daar kan ik niet op anticiperen. Wat was de absolute gemiddelde waarde per maand, want ik wil zien dat de prijzen in september LAGER lagen dan in augustus. Ik wil zien dat ze in augustus lager laten dan in juli. Dat vertelt het echte verhaal dat de prijzen aan het zakken zijn. Dat ze nog hoger liggen dan een jaar geleden daar heeft helemaal niemand wat aan.
 2. Shalom 24 oktober 2022 08:11
  quote:

  Duffy schreef op 24 oktober 2022 08:06:

  Mee eens. Duurt zo nog driekwart jaar aleer de rekensom zegt dat prijzen zijn gedaald.
  Bericht van vandaag had kunnen zijn: inflatie koopwoningmarkt zakt voor derde maand op rij.
  Precies, dit is misleiding en maskeren van wat er echt gaande is om mensen niet in paniek te laten raken. Het gaat zogenaamd nog steeds goed. En dan ook de vergelijking met 2013 dat er alsnog is verdubbeld in prijs. Nou, dat gaat iemand echt meenemen in z’n overweging om nu een woning te kopen….NOT
 3. Sprechhund 24 oktober 2022 08:14
  Was wat aan het rondkijken op de openhuizen dag in het Gooi. Viel me op dat er weinig mensen waren, dat huiseigenaren eager waren en zelfs -persoonlijk- een aantal dagen erna terugbelden om te informeren of ik nog interesse had.

  Algemene gevoel: een begin van angst bij verkopers dat de prijs die ze in gedachten hadden, bij lange na niet gehaald gaat worden. Goed, dit is anekdotisch en beperkt tot een klein gebied en marktsegment. Maar de verandering is opmerkelijk.
 4. Shalom 24 oktober 2022 08:24
  quote:

  Sprechhund schreef op 24 oktober 2022 08:14:

  Was wat aan het rondkijken op de openhuizen dag in het Gooi. Viel me op dat er weinig mensen waren, dat huiseigenaren eager waren en zelfs -persoonlijk- een aantal dagen erna terugbelden om te informeren of ik nog interesse had.

  Algemene gevoel: een begin van angst bij verkopers dat de prijs die ze in gedachten hadden, bij lange na niet gehaald gaat worden. Goed, dit is anekdotisch en beperkt tot een klein gebied en marktsegment. Maar de verandering is opmerkelijk.
  Dat is logisch want een koper betaalt nu 4x zoveel rente dan een jaar geleden. De huidige daling vd prijzen valt me reuze mee. Zogenaamd woning tekort. Geloof er niks van. Er is een tekort aan betaalbare woningen. Het is niet zo dat 20% vd Nederlanders op straat slaapt en er dus echt een woning tekort is. Het tekort wordt uitgedrukt in termen van wat de wensen zijn van mensen. Maar als de rente hoog blijft blijft men hangen in de huidige woning en dan is die verhuis behoefte er ineens ook niet meer. Dan tekort ook opgelost.
 5. TW82 24 oktober 2022 08:43
  quote:

  Shalom schreef op 24 oktober 2022 07:58:

  Hier heb je niets aan. Ze moeten het eerlijke verhaal vertellen met de gemiddelde absolute huizenprijzen van de laatste paar maanden. Daar zie je een daling in prijs in. Dat we hoger staan dan september 21 daar heeft niemand wat aan.
  In een ander nieuwsartikel wordt de maand-op-maand-daling wel genoemd: "De huizenprijzen lagen in september gemiddeld 0,7 procent lager dan een maand eerder, bij een totaal van 17.631 verhuizingen. In augustus was nog sprake van een afname van 0,1 procent. CBS-econoom Frank Notten merkt op dat de tijd van prijsstijgingen nu "echt wel verleden tijd" is.
 6. Shalom 24 oktober 2022 08:46
  quote:

  TW82 schreef op 24 oktober 2022 08:43:

  [...]

  In een ander nieuwsartikel word de maand-op-maand-daling wel genoemd: "De huizenprijzen lagen in september gemiddeld 0,7 procent lager dan een maand eerder, bij een totaal van 17.631 verhuizingen. In augustus was nog sprake van een afname van 0,1 procent. CBS-econoom Frank Notten merkt op dat de tijd van prijsstijgingen nu "echt wel verleden tijd" is.
  Ook percentages zijn niet transparant genoeg. Laat ze maar de gemiddelde absolute waarde maar vermelden. Als mensen dan zien dat de huizenprijzen maand na maand duizenden euro’s aan het zakken zijn, ontstaat pure paniek en zullen kopers nog langer wachten met kopen met als gevolg een dramatische daling. Maar nee, laat verkopers maar rustig verder slapen.
 7. forum rang 8 Branco P 24 oktober 2022 09:14
  NVM gaf al aan dat huizenprijzen in Q3 zijn gedaald met 6% en het CBS, dat zich baseert op cijfers van het kadaster, en dus een paar maanden achterloopt, komt nu uit op ca 1% daling ten opzichte van de piek. Tegen het eind van het jaar staan de huizenprijzen weer duidelijk een stukje lager. Hoeveel lager hangt af van de vraag of de hypotheekrentes nog verder doorstijgen. 5% a 10% lager tegen het eind van het jaar is realistisch. Bovendien is een situatie ontstaan waarbij verkopers nog snel willen verkopen en kopers willen afwachten. 10% onder de vraagprijs bieden is al weer de normaalste zaak van de wereld en ook een technische inspectie is weer normaal. Kortom, je kunt weer op een normale manier een huis kopen. En dat lijkt mij gezond.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links