Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Merck licht optie op kankervaccin Moderna

Merck licht optie op kankervaccin Moderna
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Merck heeft de optie gelicht om samen met Moderna een gepersonaliseerd kankervaccin te ontwikkelen. Dit maakten de twee farmaceuten woensdagmiddag bekend.

Het vaccin wordt al getest in combinatie met een therapiemiddel van Merck, Keytruda, als aanvullende behandeling voor patiënten met risicovol melanoom. 

De behandeling werkt door middel van een mRNA-vaccin, dat het menselijke immuunsysteem zo manipuleert dat het specifieke kankercellen aanvalt.

De bedrijven werken al sinds 2016 aan deze toepassing. "We verwachten dit kwartaal data over toepassing als gepersonaliseerd kankervaccin en blijven enthousiast over de toekomst en de impact die mRNA kan hebben als nieuw model voor de behandeling van kanker", zei voorzitter Stephen Hoge van Moderna.

Merck betaalt Moderna 250 miljoen dollar en de bedrijven zullen samenwerken bij de ontwikkeling  en commercialisering van het middel, en de kosten en opbrengsten uit dit nieuwe type medicijn delen.

De samenwerking combineert de expertise van Merck op het gebied van immuno-oncologie met de baanbrekende mRNA-technologie van Moderna, zei Eliav Barr van Merck.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Merck & Co 100% zegt kopen 3 stemmen
Moderna 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Merck & Co 16:04
    126,610
    +0,66% +0,830
  2. Moderna 19 apr
    101,410
    -0,58% -0,590

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links