Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Just Eat Takeaway verlaagd van 24,00 naar 22,00 Britse pond, maar met handhaving van het koopadvies.

Het vertrouwen van de analisten op herstel van de aandelenkoers is toegenomen na de aankondigingen van de maaltijdbezorger dat winstgevendheid eerder wordt bereikt dan eerder gedacht, de verkoop van het iFood-belang en de aanstelling van voormalig Ahold Delhaize-topman Dick Boer als commissaris.

UBS verwacht dat gestage verbetering van de winstgevendheid het aandeel zal helpen te herstellen in de komende maanden. Ook updates over Prime en een partner of koper voor Grubhub kunnen helpen, evenals een schikking in de zaak over plafonds voor de fees in New York. Tenslotte zou een evaluatie van de portefeuille met activiteiten ook een goed idee zijn volgens UBS.

UBS rekent voor het tweede halfjaar nu op een EBITDA-resultaat van 33 miljoen positief, in plaats van de eerdere verwachting van 42 miljoen euro verlies.

De verwachting voor het handelsvolume gaan wel met 3 tot 4 procent omlaag voor de jaren 2022, 2023 en 2024, maar het EBITDA-resultaat zal verbeteren in die periode, denken de analisten.

Voor heel 2022 rekent UBS op een volumegroei van 1,4 procent in plaats van 3 procent, en een negatieve EBITDA van 102 miljoen, waar eerder nog een min van 163 miljoen werd voorzien. In 2023 zou dit moeten omslaan naar een plus van 152 miljoen euro.

Het aandeel Just Eat Takeaway wint donderdag 2,4 procent op 15,55 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. 16 mei Aandeelhouders Just Eat Takeaway akkoord met alle agendapunten
 2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 74% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 tmaster 6 oktober 2022 12:27
  Zelden worden koersdoelen gehaald, vaak blijft het aandeel jaren lang onder de gestelde doelen die af en toe verhoogd en dan weer verlaagd worden. Het is 1 groot circus waarbij je 10 analisten in een kamer zet en 10 verschillende antwoorden krijgt. Conclusie totaal zinloos dus om hier uberhaupt aandacht aan te geven.
  Men lult ALTIJD voor eigen parochie. Daarom geeft de ene analist een KD van 15 euro en de andere 27 euro.

  Waarom stoppen we hier gewoon niet mee om dit soort bureau's aandacht te geven?
 2. forum rang 4 Hercule Poirot 6 oktober 2022 12:55
  De beste analist ben je zelf. Alleen jijzelf kan een beeld vormen over een aandeel met gebruik van verstand, informatie door het bedrijf zelf verstrekt en door de veranderingen in de economie/wereld te volgen. Laat je beslissingen niet afhangen van 'analisten' die betaald worden om hun 'mening' te geven over een aandeel.
 3. Ripple 6 oktober 2022 17:10
  Daar ben ik het niet mee eens. Mensen gaan minder in restaurants eten omdat het te duur wordt. Willen het juist thuis gezellig maken met vrienden en familie. De komende maanden is het geen terras weer dus thuis gezellig maken. Drankjes zijn zo goedkoper en even wat lekkers bestellen via JET en je hebt een topavond. Gewoon doen!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

13,490 21 mei
-0,470 -3,37%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links