Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FedEx rekent op economische tegenwind

FedEx rekent op economische tegenwind
Beeld: FedEx

(ABM FN-Dow Jones) FedEx trekt de outlook voor het lopende boekjaar in, nadat de omzet in het eerste kwartaal ver onder de verwachting is uitgekomen als gevolg van de huidige economische tegenwind. Dit bleek uit voorlopige kwartaalcijfers van de Amerikaanse pakketbezorger die donderdag nabeurs verschenen.

"De wereldwijde volumes daalden doordat de macro-economische trends later in het kwartaal aanzienlijk verslechterden, zowel internationaal als in de VS. We pakken deze tegenwind snel aan, maar gezien de snelheid waarmee de omstandigheden verslechteren, zijn de resultaten voor het eerste kwartaal onder onze verwachtingen", aldus CEO Raj Subramaniam.

De topman, die sinds juni in dienst is, zei in een toelichting ook dat FedEx kostenbesparingen zal doorvoeren, onder meer in de vorm van een personeelsstop, het sluiten van 90 locaties en het terugschroeven van een deel van de vrachtactiviteiten en pakketbezorging op zondag. Het bedrijf meldde niet of er ook banen verloren gaan.  

FedEx zag de omzet in Europa en Azië 500 miljoen dollar lager uitkomen dan verwacht in het eerste kwartaal, onder meer als gevolg van de macro-economische zwakte. De omzet bij FedEx Ground, dat voornamelijk in thuismarkt Amerika actief is, komt vermoedelijk 300 miljoen dollar lager uit dan waar FedEx op had gerekend.

Voor het eerste kwartaal rekent FedEx op een omzet van 23,2 miljard dollar en een winst per aandeel van 3,33 dollar, van 4,09 dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een omzet van 23,6 miljard en een winst per aandeel van 5,14 dollar. FedEx komt volgende week donderdag met volledige cijfers.

Daarbij zal het ook een nieuwe outlook voor heel het boekjaar presenteren. De verwachte investeringen voor het lopende boekjaar zijn al wel verlaagd van 6,8 naar 6,3 miljard dollar.

Hoewel de onderneming doorgaat met agressieve kostenbesparende maatregelen, verwacht FedEx dat de bedrijfsomstandigheden in het tweede kwartaal verder zullen verzwakken.

Voor het lopende tweede kwartaal rekent het bedrijf op een omzet van 23,5 tot 24,0 miljard dollar en een winst per aandeel van 2,65 dollar of hoger.

CEO Subramaniam houdt wel vertrouwen in de doelen op de middellange termijn. Verder handhaaft FedEx het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma.

Het aandeel FedEx lijkt vrijdag zo'n 20 procent lager te gaan openen in New York. Rivaal UPS verliest 6,5 procent. In Europa daalt Royal Mail 11 procent, Deutsche Post van DHL zo'n 6 procent en PostNL circa 3 procent. Bpost verliest in Brussel rond de 2 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. 25 mrt FedEx gaat grootscheeps eigen aandelen inkopen: koers al flink gestegen
 2. 21 mrt Fedex profiteert van kostenbesparingen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FedEx Corp 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Red_ 16 september 2022 15:38
  quote:

  Gouden tijden voor ING en Shell schreef op 16 september 2022 13:28:

  Actie Fed ziet er goed uit. De opzet van de Fed een grote recessie veroorzaken gaat nu wel lukken.

  Tijd om flink short te gaan voordat het hele kaartenhuis in elkaar stort.
  ach ze hebben ook de grootste bubbel ooit gecreerd door eindeloos geld bij printen en extreem (te) lage rentes omdat de inflatie ze zogenaamd niet aan stond. Zou gek zijn als de inflatie nu 10% is ineens niet meer te sturen op inflatie.
  Wat je daar ook van mag vinden. Ik ben nog steeds niet overtuigd dat een deflatie van 0,5% echt negatief is (behalve dan in absolute zin uiteraard)
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

FedEx Corp

268,460 16:14
+1,470 +0,55%
Premium

FedEx gaat grootscheeps eigen aandelen inkopen: koers al flink gestegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links