Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
SBM Offshore boekt waarschijnlijk meer inkomsten en hogere winst
Beeld: SBM Offshore

SBM Offshore boekt waarschijnlijk meer inkomsten en hogere winst

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in de eerste jaarhelft van dit jaar waarschijnlijk een hogere omzet en winst geboekt in vergelijking tot de eerste zes maanden in 2021, vooral te danken aan betere prestaties bij de tak Turnkey. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

De analisten mikken, gerekend via de directe methode, op een omzet van 1,6 miljard dollar, in vergelijking met 1,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. 

Voor de divisie Lease & Operate wordt uitgegaan van een omzet van 824 miljoen dollar, tegenover 752 miljoen dollar vorig jaar, terwijl voor Turnkey wordt gerekend op een omzet van 794 miljoen dollar, tegen 321 miljoen dollar in de eerste jaarhelft van 2021.

De EBITDA kwam vermoedelijk uit op 459 miljoen dollar, tegen 426 miljoen dollar vorig jaar. 

Onder de streep resteerde volgens de consensus een nettowinst van 69 miljoen dollar, tegenover 64 miljoen dollar vorig jaar.

Tijdens een kwartaalupdate van de oliedienstverlener half mei meldde SBM Offshore ondanks de uitdagende marktomstandigheden de verwachtingen voor het hele jaar te handhaven. 

"We blijven ons aanpassen aan de gevolgen van de pandemie plus nu ook de toegenomen druk op de wereldwijde toeleveringsketen als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. De marge verwachting van onze Turnkey-portefeuille blijft robuust", zei topman Bruno Chabas destijds.  

SBM Offshore rekent zelf voor 2022 op een omzet van ruim 3,1 miljard dollar, waarvan ongeveer 1,6 miljard dollar voor rekening moet komen van Lease & Operate en meer dan 1,5 miljard dollar voor Turnkey. 

De oliedienstverlener rekent daarnaast op een EBITDA van ongeveer 900 miljoen dollar in 2022.

Analisten denken dat deze outlook ook gehaald wordt. Zij gaan voor het hele boekjaar uit van een EBITDA van 925 miljoen dollar op een omzet van bijna 3,2 miljard dollar.

De oliedienstverlener publiceert donderdag voorbeurs de halfjaarcijfers. Het aandeel SBM Offshore noteerde woensdag 1,9 procent hoger op 13,71 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. SBM koopt belangen in Angolese FPSO's
  2. Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore kopen verkopen

93% zegt kopen

14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.