Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verizon verlaagt outlook

Verizon verlaagt outlook
Beeld: Verizon

(ABM FN-Dow Jones) Verizon gaf vrijdag een winstwaarschuwing af, nadat de winst in het tweede kwartaal daalde ondanks een stabiele omzet. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse telecombedrijf.

Verizon verwacht dat de groei van de aangepaste EBITDA in 2022 vlak tot 1,5 procent lager uitkomt dan in 2021.

In de vorige outlook hield de onderneming het nog op een groei van 2 tot 3 procent, hoewel toen al werd verwacht dat het onderkant van deze bandbreedte zou uitkomen.

De aangepaste winst per aandeel komt waarschijnlijk nu uit op 5,10 tot 5,25 dollar tegen eerder de onderkant van de eerder afgegeven raming van 5,40 tot 5,55 dollar per aandeel.

Tot slot rekent Verizon ook op iets minder omzet dan het voorheen inschatte.

Tweede kwartaal

De omzet kwam in het tweede kwartaal onveranderd uit op 33,8 miljard dollar. De aangepaste EBITDA daalde met 2,6 procent naar 11,9 miljard dollar. Verizon boekte een nettowinst van 5,3 miljard dollar, een daling met 10,7 procent.

Op aangepaste basis kwam de winst uit op 1,31 dollar per aandeel. Dat is 8 dollarcent minder dan vorig jaar in dezelfde periode.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 1,32 dollar per aandeel. op een omzet van 33,7 miljard dollar.

Het aandeel Verizon opent vrijdag naar verwachting 4,6 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Verizon Communications 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links