Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obligatie: Carrefour koppelt coupons aan duurzame doelstellingen

Obligatie: Carrefour koppelt coupons aan duurzame doelstellingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Carrefour heeft obligaties ter waarde van 1,5 miljard euro in twee schijven uitgegeven en heeft het bedrag van de coupons gekoppeld aan het vermogen van de Franse detailhandelsgigant om duurzaamheidsdoelstellingen na te leven.

De kortere obligatie heeft een looptijd van vier jaar en een coupon van 1,875 procent. De andere heeft een looptijd van zeven jaar en een coupon van 2,375 procent.

Concreet betekent dit dat de coupons kunnen worden aangepast indien Carrefour niet voldoet aan de duurzaamheidscriteria op het gebied van duurzame landbouw en voeding. Indien in oktober 2026, 2027, 2028 en 2029 niet aan deze twee criteria is voldaan, zal de coupon mechanisch worden verhoogd met telkens 0,25 procent.

Carrefour benadrukte dat het verslag over de voortgang met betrekking tot de belangrijkste niet-financiële prestatie-indicatoren zal uitbrengen in zijn jaarverslag, die door een onafhankelijke derde partij zullen worden beoordeeld.

“Hoewel de groene obligatiemarkt de laatste jaren in opmars is, is dit de eerste keer dat we een obligatie van dit type zien”, merkte Alex Goldwasser, directeur van Goldwasser Exchange op.

Voor de specialist in obligatiemarkten “is dit soort initiatieven een nieuw teken van de duurzame verschuiving die de financiële markten en ondernemingen geleidelijk aan het maken zijn”.

In een gesprek met ABM Financial News wijst Goldwasser erop dat we vroeger obligaties zagen waarbij de coupon kon worden geïndexeerd in het geval dat de rating van de onderneming door de ratingbureaus werd verlaagd. "Maar een coupon geïndexeerd op duurzame doelstellingen lijkt ongehoord," aldus de specialist.

Goldwasser verwees ook naar het niveau van de vergoeding die wordt geboden door de twee nieuwe obligaties die door Carrefour worden uitgegeven.

"De aankondiging van monetaire verkrapping door de Europese Centrale Bank in de afgelopen weken stuwt de marktrente en de rendementen omhoog. De 2,375 procent die Carrefour betaalde om een schuld met een looptijd van zeven jaar aan te trekken, toont aan dat de obligatiemarkt weer aantrekkelijk wordt", meent Goldwasser.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 apr Bij dit supermarktaandeel is er reden voor optimisme
  2. 20 feb Carrefour voert dividend flink op na winststijging 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Carrefour 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Carrefour

16,195 14:17
+0,055 +0,34%
Premium

Bij dit supermarktaandeel is er reden voor optimisme

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links