Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggingsfonds Hoogh Blarick verdubbelt belang in NX Filtration

Beleggingsfonds Hoogh Blarick verdubbelt belang in NX Filtration
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beleggingsfonds Hoogh Blarick heeft een flink groter belang in beursnieuweling NX Filtration gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 3 maart 2022.

Hoogh Blarick meldde een kapitaalbelang van 10,06 procent met eenzelfde stemrecht. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

Op 22 september 2021 meldde Hoogh Blarick voor het eerst een kapitaalbelang, van 5,45 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. 15 apr Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel NX Filtration
 2. 15 apr Berenberg verlaagt koersdoel NX Filtration

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NX FILTRATION 50% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 5 maart 2022 11:49
  In deze drama week heb ik mijn belang in postnl weer verdubbelt, want nu de rente opnieuw naar beneden kachelt, zal het nog wel even duren voor de rabo 10% rente gaat geven, post nl voorkwam daarmee, dat ik het niet nog slechter deed dan de aex, die zakte 7,7% in het beursmoeras, ik bleef iets meer overeind, maar maakte toch een megaschuiver van 6%, dat was een zeer onaangename verrassing, want terwijl de olie 25% duurder werd, van de week en het gas 20%, knalde shelletje toch 6,71% downsyde, de verklaring die ik daar voor heb is deze; de laatste maanden hebben veel amerikanen shell gekocht, maar de laatste dagen gaan ze om veiligheids redenen in de uitverkoop, gisteren was het helemaal raak, na dat downrapport over eropese aandelen, door bank of america, toen zag je de aex grafiek, scherp naar beneden knikken, terwijl amerika zijn verlies beperkte!!
  Ik denk dat metaal en ook chip, deelden in deze negatieve pret, aperam en besi zaten kort bij een dubbelcijferig verlies, besi zit daarbij, voor mij weer op koopnivo, want ik heb de lat bij 70€ gelegd!!, of het wijs is betwijfel ik, eerst maar eens zien hoe dit verder gaat!!
  Kpn werd door de experts in de flopperbak gegooid, maar aangezien hun visies diepdroevige beursresultaten opleveren, kun je maar beter contrair gaan; bijkopen, kpn begint nu al meer te profiteren van 5g en glasvezel, toch haalden die wijze beurskaffers kpn 2,5% naar beneden!!
  Dat beste bankje van europa, was helemaal in topvorm -21,94%, ik denk dat ik mijn stevig kleinere positie, nog maar eens halveer, ten gunste van ahold!!, ook het ing kindje zit weer in woekerpolismoerassen!!
  Het shell verhaal is niet het enige onbegrijpelijke, ook het goud verdienende renewi zat weer bij de topzakkers -7,3%, hier zie je toch het nadeel van aandelen, die geen mooi dividend geven, die zakken bij problemen door alle bodems heen!!
  Bij Dalm gelden top prijzen voor alle metalen en nu top gasprijzen en giga defensie investeringen, op stapel staan, denk ik dat dit nog niet de top is!!
  Dat is ook de rede waarom ik, als ik schuif, nog meer richting post nl ga, daar heb je in ieder geval 8% dividend rendement te pakken, als het vrede blijft, plus dat de leuke eigen aandelen inkoop, de koers nog eens een duwtje in de goede richting geeft!!
  Vandaag snoeien, als je dat niet doet, krijg je veel blad en weinig vrucht, ik zal me inspannen voor het tegenover gestelde, op de beurs moet je ook wel eens snoeien, het is pijnlijk om verlies te nemen en je moet het zo min mogelijk doen, maar als je het af en toe niet doet, dan kan je zomaar met een aandeel, mee verongelukken, zie galapagos en just eat, natuurlijk beiden non dividend!!
  Morgen mogen we weer bij de liefdevolle HEILAND op bezoek, hij gaf alles wat HIJ had om mensen gelukkig te maken, zelfs het kostbaarste; ZIJN leven!!, we hebben de laatste week in het gezicht gekeken van een man, die met hart en liefde, de grote tegenstander van de HEILAND dient; de leugenaar en mensenmoorder van den beginne, wie net als poetin hem trouw dient gaat voor eeuwig ten onder!!
  Maandag hoop ik dat Warretje gelijk krijgt, die zegt; waarde komt altijd boven drijven, nou dan moet shelletje zeer fors in het herstel gaan, maar dan moet het beursklimaat ook 180 graden draaien, verkopen zal ik hem in ieder geval het laatste, samen met postnl, maar op een lager gaande beurs inspelen, lukt bij mij nooit, als ik fors heb verkocht, dan springen opeens alle seinen op groen op de beurs en als ik niet verkoop, dan blijft de beurs gewoon naar beneden denderen, dus dit sukkeltje weet niet wat nu wijsheid is, voorlopig nog maar is meer naar veilig schuiven; high div!!, SJALOOM!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links