Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Fed verhoogt rente in maart

Update: Fed verhoogt rente in maart
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve zal de rente in maart verhogen, ondanks de onzekerheden die zijn ontstaan door de invasie in Oekraïne. Dit zei voorzitter Jerom Powell woensdagmiddag voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

"Met een inflatie van ruim boven de 2 procent en een sterke arbeidsmarkt, menen we dat het gepast is om tijdens onze bijeenkomst later deze maand de bandbreedte van de federal funds rate te verhogen", zei Powell.

Dat de arbeidsmarkt sterk is, bewezen cijfers van loonstrookjesverwerker ADP zojuist. In februari kwamen er 475.000 banen bij, 75.000 meer dan economen hadden voorzien. De grote verrassing was echter dat het aantal banen in januari niet met 301.000 kromp, zoals aanvankelijk gemeld, maar juist met 509.000 banen groeide.

"Met dit rapport hoeft de Federal Reserve zich geen zorgen te maken over de economische groei van de Verenigde Staten", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. "De aandacht van het beleidsorgaan kan gericht blijven op de bestrijding van de inflatie", aldus Marey.

De Fed merkte woensdag op dat naast het verhogen van de rente ook het terugbrengen van de balans van de centrale bank hoort bij het normaliseren van het monetaire beleid. De Fed zal echter eerst werk maken van de rente en pas daarna de balans verkleinen, "op een voorspelbare manier".

Powell benadrukte woensdag dat de Fed "alles zal doen om zijn doelen van maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit te halen". 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteert woensdagmiddag op 1,785 procent.

De rentevergadering van de Fed vindt plaats op 15 en 16 maart.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stock-King24 2 maart 2022 15:34
    En de inflatie gaat nog harder stijgen met de uitgebroken oorlog, toeleveranciers die in problemen komen en gas/olieprijs die nog harder gaat stijgen. Ondertussen zijn de Coronabeperkingen eraf en gaan we nog meer geld uitgeven, vraag en aanbod lopen verder uit de pas wat ook weer effect heeft op hogere prijs. Kortom, een soort van circel van prijsopdrijving. De enige uitweg is de economie afremmen door rentes te verhogen. Dit zal een aantal bubbels pijn gaan doen (huizen, aandelen, crypto's)
  2. Rick1909 2 maart 2022 16:09
    Stock-King, door het eraf gaan van de maatregelen kunnen juist veel meer diensten weer worden aangeboden. Het aanbod daarvan stijgt dus, waardoor het meer geld gaan uitgeven niet direct leidt tot prijsstijgingen. Ik verwacht eerder dat mensen juist minder geld uitgeven aan producten en meer aan diensten en dat het wegvallen van de maatregelen dus juist een positief effect heeft op de inflatie.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links