Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Winstverdubbeling voor Acomo

Winstverdubbeling voor Acomo

(ABM FN-Dow Jones) Amsterdam Commodities heeft in 2021 de omzet en de resultaten enorm zien stijgen met een verdubbeling van het nettoresultaat als één van de uitschieters. Dit meldde de handelsonderneming in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten dinsdag voorbeurs.

Netto verdiende Acomo over het afgelopen boekjaar 54,0 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 27,0 miljoen euro.

De omzet steeg op jaarbasis dan ook van 707 miljoen naar 1,25 miljard euro. De EBITDA steeg van 49,9 miljoen naar 104,8 miljoen euro, een stijging van 110 procent.

Dividend

Het bedrijf stelde dinsdag over 2021 een dividend voor van 0,60 euro per aandeel Acomo.

"Gezien de uitstekende resultaten in alle segmenten, de succesvolle integratie van Tradin Organic, en vroegtijdige aflossingen op onze termijnlening zijn we verheugd om de dividenduitkeringen dit jaar te hervatten", aldus CEO Kathy Fortmann.

Stand van zaken tot nu toe

Het Rotterdamse bedrijf meldde dinsdag dat de activiteiten in het begin van dit jaar overeenkwamen met die in 2021, maar achtte het niet mogelijk een concrete voorspelling te doen voor de marktontwikkelingen en de resultaten.

Ook een idee van de invloed van COVID-19 en de effecten van de respectievelijke lockdowns wereldwijd, verstoringen in de aanvoerlijnen, inflatie en tekorten aan werknemers kon Acomo niet geven.  

Het aandeel Acomo sloot maandag, op een rode beurs, 2,2 procent lager op 24,40 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Acomo blijft focussen op terugkeer naar autonome groei
 2. Jaarcijfers van Acomo verdienen een pluim

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ACOMO kopen verkopen

76% zegt kopen

21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Leeser1959 22 februari 2022 08:51
  quote:

  Toddemij schreef op 22 februari 2022 08:41:

  Dividend valt erg tegen, normaal rond 1,10 euro nu gehalveerd naar 0,60. En vergeet niet dat het aantal aandelen sterk vermeerderd is i.v.m. overname Tradin.
  Lees eerst de berichten uit het verleden voordat je post; heel veel partijen gingen uit van een heel karig of helemaal geen dividend over het boekjaar 2021, dit was ook wat Acomo zelf steeds heeft gezegd.

  Cijfers en dividendvoorstel zijn zeer positief.

  Onder normale omstandigheden zal het dividend de komende jaren toenemen.
 2. Mickdutch 22 februari 2022 10:11
  Inderdaad positief. Er was al gezegd over 2021 geen dividend uit te keren om hiermee de schuld na overname te verlagen. Kortom een prudent financieel beleid. Het nu voorgesteld dividend is een meevaller, was zelf al uitgegaan van niks over 2021. Door de overname verwacht ik in de toekomst een mooi stabiel en licht groeiend dividend.
 3. RT2014 22 februari 2022 12:06
  quote:

  Toddemij schreef op 22 februari 2022 08:41:

  Dividend valt erg tegen, normaal rond 1,10 euro nu gehalveerd naar 0,60. En vergeet niet dat het aantal aandelen sterk vermeerderd is i.v.m. overname Tradin.
  Ik denk dat je hebt zitten slapen. Er zou vanwege de overname eigenlijk helemaal geen dividend uitgekeerd worden. Ik vind het positief dat acomo nu al weer begint met uitkeren van dividend.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.