Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Amazon overtreft winstverwachting
Beeld: ABM Financial News

Amazon overtreft winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) Amazon heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, waarbij een groot deel van de winst wordt toegeschreven aan de investeringen van Amazon in Rivian Automotive.  Dit bleek donderdag na publicatie van de kwartaalcijfers van de e-commercegigant.

"Zoals verwacht werden we tijdens de feestdagen geconfronteerd met hogere kosten, als gevolg van tekorten aan arbeidskrachten en inflatiedruk, en deze problemen hielden aan in het eerste kwartaal als gevolg van omikron. Ondanks deze kortetermijnuitdagingen blijven we optimistisch en enthousiast terwijl we uit de pandemie komen", zei CEO Andy Jassy.

Amazon boekte het afgelopen kwartaal een operationeel inkomen van 3,5 miljard dollar, in vergelijking met 6,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. 

Onder de streep resteerde echter een nettowinst van 14,3 miljard dollar, ofwel 27,75 dollar per aandeel, tegenover 7,2 miljard dollar, ofwel 14,09 dollar per aandeel, een jaar eerder. De winst werd met 11,8 miljard dollar gestuwd door de investeringen van Amazon in Rivian Automotive, dat recent naar de beurs ging.

De omzet steeg het afgelopen kwartaal met 9 procent tot 137,4 miljard dollar, in vergelijking met 125,6 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2020.

Over heel 2021 boekte Amazon een nettowinst van 33,4 miljard dollar, ofwel 64,81 dollar per aandeel, op een omzet van 469,8 miljard dollar. Een jaar eerder bedroeg de nettowinst 21,3 miljard dollar, ofwel 41,83 dollar per aandeel, op een omzet van 386,1 miljard dollar.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 3,61 dollar per aandeel op een omzet van 137,68 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet Amazon een operationele winst van 3 tot 6 miljard dollar op een omzet van 112 tot 117 miljard dollar. Analisten rekenden op een operationele winst van 6,4 miljard dollar op een omzet van 120,94 miljard dollar.

Het aandeel Amazon noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs 17,6 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: ABN AMRO neemt winst op IT-aandelen
  2. Amazon werkt hard om AI-achterstand in te halen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com kopen verkopen

64% zegt kopen

14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.