Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Colgate-Palmolive haalt eigen verwachtingen

Colgate-Palmolive haalt eigen verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Colgate-Palmolive heeft in 2021 de eigen doelstellingen gehaald. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. 

"We zijn blij dat we 2021 konden afsluiten met een voortzetting van ons sterke groeimomentum", aldus CEO Noel Wallace in een toelichting. 

De omzet steeg in 2021 met 6 procent tot 17,4 miljard dollar. Op autonome basis steeg de omzet met 4,5 procent. Zelf rekende het bedrijf op een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent.

De winst per aandeel daarentegen daalde wel, met 19 procent van 3,14 naar 2,55 dollar. 

De aangepaste winst per aandeel steeg echter met 5 procent tot 3,21 dollar, wat conform verwachting is.

Vierde kwartaal

In het vierde kwartaal boekte Colgate-Palmolive een omzet van 4,40 miljard dollar, een plus van 2,0 procent op jaarbasis. De analisten die aan de consensus van FactSet bijdroegen, hadden op 4,42 miljard dollar aan omzet gerekend.

De winst per aandeel daalde van 0,75 naar 0,18 dollar. De aangepaste winst per aandeel van 0,79 dollar, een plus op jaarbasis van 3 procent, was in lijn met de verwachtingen. 

Outlook 

Voor het lopende boekjaar rekent Colgate-Palmolive op een omzetgroei van 1 tot 4 procent. Op autonome basis zal de omzetgroei weer tussen 3 en 5 procent uitkomen.

De consensus samengesteld door FactSet rekent op een jaaromzet van 17,94 miljard dollar, wat neerkomt op een groei van 3 procent. 

Ook presenteerde het bedrijf een nieuwe 'Productivity Initiative' voor 2022. Dit programma moet de kosten jaarlijks met 90 tot 110 miljoen dollar verlagen. De kosten van het programma zelf schat Colgate-Palmolive op 200 tot 240 miljoen dollar. Het grootste deel van het programma zou nog dit jaar afgerond moeten worden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 jan Colgate-Palmolive presteert beter dan verwacht
  2. 28 jul Colgate-Palmolive verhoogt outlook weer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Colgate-Palmolive Company 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Colgate-Palmolive Company

88,580 23 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links