Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Consortium doet bod op Accell

Consortium doet bod op Accell

(ABM FN-Dow Jones) Een consortium onder leiding van KKR heeft een bod gedaan op Accell van 58,00 euro per aandeel. Dit maakte de fietsenfabrikant maandagochtend bekend.

In totaal biedt het consortium daarmee circa 1,56 miljard euro op Accell, inclusief dividend. Het overnamebod biedt een premie van 26 procent op de slotkoers van vrijdag en van 42 procent over de afgelopen drie maanden.

Accell heeft al laten weten achter het bod te staan. "Accell zal beter gepositioneerd zijn als het in private handen komt om te kunnen investeren in de toekomstige groei op lange termijn", aldus de fietsenfabrikant in een verklaring.

Het consortium zegt de financiering al rond te hebben. Teslin, dat een belang van 10,8 procent in Accell heeft, zegt de overname te steunen. Ook Hoogh Blarick, met een belang van 7,5 procent, staat achter het bod.

CEO Ton Anbeek, CFO Ruben Baldew en CSCO Francesca Gamboni blijven het bedrijf ook na de overname leiden.

De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders en zal dan naar verwachting aan het einde van het tweede kwartaal of aan het begin van het derde kwartaal dit jaar worden afgerond.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell 58% zegt verkopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links