Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kepler Cheuvreux zet Ackermans op kooplijst

Kepler Cheuvreux zet Ackermans op kooplijst
Beeld: Ackermans & van Haaren

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft Ackermans & van Haaren op de kooplijst gezet en de koersdoelen van dit aandeel en dat van CFE verhoogd. Dat meldde de broker maandag in een rapport.

De adviesverhoging is het gevolg van hogere verwachte winsten voor de bedrijven in de beleggingsportefeuille van Ackermans en van Haaren. De analisten verhoogden hun verwachtingen voor de winst per aandeel met 27 procent voor dit jaar en met 17 tot 18 procent voor de twee komende jaren. De analisten voorzien voor dit jaar een record voor het onderliggende resultaat.

De waarderingen stegen met 3 procent voor de ouderenzorg- en het vastgoedsegment, tot 67 procent in het groeikapitaalsegment. Ook bij Marine Engineering gingen de verwachtingen stevig omhoog, terwijl de palmolieplantages in het segment Energy & Resources een goede bijdrage leverden dankzij tijdelijk hogere prijzen. Private Banking, de grootste divisie, blijft 'solide' presteren volgens de analisten.

Het advies op Ackermans & van Haaren ging van Houden naar Kopen en het koersdoel van 156,00 naar 185,00 euro.   

Ook het koersdoel van het aandeel CFE ging fors omhoog, van 101,00 naar 128,00 euro.  De opsplitsing van CFE is gunstig voor de waardering van DEME, dat nu beter vergeleken kan worden met de Nederlandse rivaal Boskalis. De bouwactiviteiten kunnen juist een lagere waardering tegemoet zien, door de huidige lage waardering van de sector, benedengemiddelde marges en een beperkte omvang en free float.

Al met al stijgt de verwachte winst per aandeel CFE voor 2021 tot en 2023 met gemiddeld 23 procent en blijft het koopadvies hier staan.  

Het aandeel Ackermans & van Haaren stijgt maandag 4,2 procent en CFE wint ook 4,2 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ackermans & v.H 100% zegt kopen 4 stemmen
CFE 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 168,100
    +0,60% +1,000
  2. CFE 27 mei
    7,520
    -0,13% -0,010

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links