Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Continental verlaagt outlook

Continental verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Continental heeft in het derde kwartaal de omzet zien afnemen, de resultaten stevig zien stijgen en de outlook voor dit jaar verlaagd Dit bleek woensdag uit de resultaten van de Duitse fabrikant van auto-onderdelen en banden.

Continental houdt rekening met tekorten in de aanvoer van halfgeleiders, aanhoudende problemen in de bevoorradingen en in de vraag en volatiele markten.

De fabrikant gaat voor het lopende boekjaar uit van een omzet van 32,5 tot 33,5 miljoen euro met een aangepaste EBIT-marge van 5,2 tot 5,6 procent.

Eerder ging de onderneming uit van een omzet tussen de 33,5 en 34,5 miljard euro en een marge tussen de 6,5 en 7,0 procent.

Resultaten

In het afgelopen kwartaal zag Continental een 7,4 procent lagere omzet van 8,04 miljard euro door een afgenomen autoproductie, met een operationeel resultaat (EBITDA) dat op jaarbasis 61,2 procent steeg naar 975,2 miljoen euro. De bijbehorende marge steeg van 7,0 procent naar 12,1 procent.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam over de verslagperiode positief uit op 418,5 miljoen euro tegen een verlies van 673,6 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder. Op aangepaste basis daalde dit resultaat met 42,4 procent. De marge daalde naar 5,2 procent.

Op nettoniveau kon het bedrijf stevige vooruitgang boeken met een winst van 309 miljoen euro tegen een verlies van 719 miljoen euro een jaar eerder.

Het aandeel Continental noteerde woensdag onveranderd op 105,41 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 jan EC doet inspecties bij bandenbouwers
  2. nov '21 CFO Wolfgang Schaefer weg bij Continental

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Continental AG

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links