Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Booking ziet omzet stijgen
Beeld: ABM Financial News

Booking ziet omzet stijgen

(ABM FN-Dow Jones) Booking heeft in het derde kwartaal een hogere omzet geboekt, vanwege tekenen van herstel in verschillende delen, hoewel de winst licht daalde. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van de boekinggigant.

Het online reisbureau boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 769 miljoen dollar, in vergelijking met 801 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel kwam uit op 18,60 dollar per aandeel, tegen 19,49 dollar per aandeel vorig jaar. 

De daling was met name het resultaat vanwege een nettoverlies van 1,0 miljard dollar op aandelen met een gemakkelijk te bepalen reële waarde, terwijl het resultaat in dezelfde periode vorig jaar juist werd gestut door een winst van 730 miljoen dollar op aandelen.

De aangepaste winst bedroeg 37,70 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenen op een aangepaste winst van 33,01 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 2,6 miljard dollar naar 4,7 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 4,3 miljard dollar.

De bruto reisboekingen bedroegen 23,7 miljard dollar, een stijging van 77 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De kamerovernachtingen stegen het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 44 procent.

Het aandeel Booking steeg woensdag in de elektronische handel nabeurs met 6,5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Koers Booking met 38% gestegen sinds onze kooptip: wat nu?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Booking Holdings kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.