Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voldoende patiënten Galapagos voor DIVERSITY fase 3-studie

Voldoende patiënten Galapagos voor DIVERSITY fase 3-studie

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft de rekrutering voor de DIVERSITY fase 3-studie met filgotinib bij patiënten met de ziekte van Crohn afgerond. Dit maakte het biotechbedrijf maandag voorbeurs bekend.

Maar liefst 1.374 patiënten uit 369 locaties wereldwijd nemen deel aan de fase 3-studie.

De studie is opgezet om de werkzaamheid en veiligheid van filgotinib, een preferentiële JAK1-remmer, te evalueren bij inductie en onderhoud van remissie bij patiënten met de ziekte van Croh.

In overleg met Gilead zal Galapagos het sponsorschap en de operationele en financiële verantwoordelijkheid op zich nemen voor de studie. Gilead blijft verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten buiten Europa.

Gilead betaalt eenmalig een bedrag van 15 miljoen dollar aan Galapagos als vergoeding voor het overnemen van de verantwoordelijkheid.

Vanaf 1 april 2022 zal Galapagos ook als enige verantwoordelijk zijn voor alle ontwikkelingskosten voor de klinische DIVERSITY-studie.

Als het Europees Geneesmiddelenagentschap goedkeuring verleent voor filgotinib voor de behandeling van de ziekte van Crohn op basis van gegevens uit de DIVERSITY-studie, worden de royalty's die Galapagos aan Gilead moet betalen bovendien met 30 procent verlaagd voor alle filgotinib-indicaties en zullen ze 5,6 tot 10,5 procent van de netto-omzet in Europa bedragen. Deze royalty's zijn verschuldigd vanaf 2024.

Galapagos verwacht de topline-resultaten in de eerste jaarhelft van 2023.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 52% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Chessplayer1992 4 oktober 2021 08:08
    Ik ben geen prof in de biotech; maar dit lijkt me niet heel raar. Het medicijn lijkt vooralsnog niet op de Amerikaanse markt te komen, dus is het raar als Gilead operationeel leiding neemt. Dan beter om die verantwoordelijkheden terug te leggen daar waar het ook tot kasstromen gaat leiden.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos

39,260 25 nov
+0,030 +0,08%
Premium

Galapagos is voorlopig dood geld

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links