Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Colgate-Palmolive voorzichtiger over winstgroei

Colgate-Palmolive voorzichtiger over winstgroei
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Colgate-Palmolive heeft het afgelopen kwartaal de omzet en winst zien stijgen, conform de analistenconsensus, maar waarschuwde wel dat de resultaten dit jaar vermoedelijk aan de onderkant van de eerder afgegeven winstverwachting zal uitkomen. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

CEO Noel Wallace zei in een toelichting te vrezen voor aanhoudende kostendruk in de tweede helft van dit jaar.

De omzet steeg met 9,5 procent naar 4,3 miljard dollar. Autonoom was de omzetgroei 5,0 procent, net als in de eerste drie maanden van dit jaar.

Colgate-Palmolive boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 703 miljoen dollar, ofwel 0,83 dollar per aandeel, in vergelijking met 635 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 0,80 dollar per aandeel op een omzet van krap 4,3 miljard dollar.

Outlook

De Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen verwacht nog altijd een autonome omzetgroei in 2021 van 4 tot 7 procent, inclusief een paar procent tegenwind op de valutamarkten.

De autonome groei zal, zoals eerder aangegeven, tussen de 3 en 5 procent liggen, in lijn met het groeidoel van de onderneming voor de lange termijn.

Vrijdag waarschuwde het bedrijf echter voor een lagere brutomarge, hogere advertentie-uitgaven en een aangepaste winst per aandeel aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 5 tot 10 procent groei. Ook de gerapporteerde winst per aandeel zal aan de onderkant van de oude outlook van 0 tot 5 procent groei uitkomen, denkt de fabrikant.

Het aandeel Colgate-Palmolive noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 apr Colgate-Palmolive verhoogt outlook
  2. 26 jan Colgate-Palmolive presteert beter dan verwacht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Colgate-Palmolive Company

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links