Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Comcast boekt meer winst

Comcast boekt meer winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Comcast heeft in het afgelopen kwartaal een kwart meer winst geboekt, dankzij nieuwe klanten voor breedbandinternet en mobiele telefonie, terwijl het bedrijf ook profiteerde van de heropening van zijn themaparken. Dit bleek donderdag voorbeurs na publicatie van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf.

CEO Brian Roberts sprak van een uitstekend begin van het jaar, waarbij met name de kabeldivisie, met een omzetstijging van 11 procent en een aangepaste EBITDA-groei van 15 procent, sterk presteerde. "Bij NBCUniversal steeg de aangepaste EBITDA met een indrukwekkende 13 procent, aangejaagd door het herstel bij de themaparken, met name bij Universal Orlando", voegde hij toe.

Comcast boekte het afgelopen kwartaal een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 8,9 miljard dollar, in vergelijking met 7,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. 

Onder de streep resteerde een nettowinst van 3,7 miljard dollar, tegen 3,0 miljard dollar een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 0,84 dollar per aandeel, tegenover 0,69 dollar per aandeel vorig jaar.

De omzet steeg dan ook van 23,7 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2020 naar 28,5 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Daarbij was Cable Communications goed voor een omzet van 16,0 miljard dollar, NBCUniversal realiseerde een omzetstijging van 39,2 procent tot 8,0 miljard, terwijl Sky een 28,0 procent hogere omzet genereerde van 5,2 miljard dollar.

Het aandeel Comcast noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 jan Media: Sky schrapt 1.000 banen
  2. 25 jan Minder winst bij Comcast

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Comcast Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Comcast Corp

40,260 19 apr
+0,640 +1,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links