Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Michelin verhoogt outlook

Michelin verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Michelin heeft in de eerste helft van dit jaar weer winst geboekt en verhoogde als gevolg de outlook voor heel 2021. Dit maakte de Franse bandenfabrikant maandagavond bekend.

In het afgelopen halfjaar bedroeg de nettowinst 1,03 miljard euro tegen een verlies van 134 miljoen euro een jaar eerder toen het bedrijf hard werd geraakt door de coronacrisis. 

De omzet steeg op jaarbasis van 9,36 naar 11,19 miljard euro, terwijl de consensus mikte op een omzet van 10,92 miljard euro. 

Outlook

Michelin verhoogde de outlook voor heel het jaar. Het bedrijf verwacht een operationele winst van meer dan 2,8 miljard euro tegen constante wisselkoersen. Eerder mikte de Franse bandenmaker nog op een winst van meer dan 2,5 miljard euro. De vrije kasstroom kan meer dan 1 miljard euro bedragen. Michelin sprak eerder nog van een vrije kasstroom van circa 1 miljard euro. 

Wel verwacht Michelin dat de verstoringen in de aanvoerketen zullen aanhouden in de tweede helft van dit jaar. 

CEO Florent Menegaux sprak van een "zeer goede" eerste jaarhelft, waarin markten wereldwijd herstelden. "Deze solide resultaten overschaduwen niet de aanhoudende impact van de coronacrisis, die nog steeds voor enorme verstoringen leidt, vooral in de aanvoerketen."

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Michelin 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links