Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nokia gaat outlook verhogen

Nokia gaat outlook verhogen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nokia heeft beleggers dinsdagochtend geïnformeerd dat het zijn eerder afgegeven outlook voor 2021 verwacht te overtreffen. 

"We maken goede vorderingen met ons driefasenplan om duurzame, winstgevende groei en technologisch leiderschap te bereiken", en "we blijven wat tegenwind verwachten in de tweede jaarhelft, zoals we eerder hebben benadrukt, maar onze prestaties in de eerste helft vormen een goede basis voor het hele jaar", aldus topman Pekka Lundmark van het Finse technologiebedrijf in een toelichting.

Op 29 april herhaalde Nokia nog zijn eerder afgegeven outlook van een omzetverwachting voor 2021 in de bandbreedte van 20,6 miljard euro tot 21,8 miljard euro en een positieve vrije kasstroom. De operationele marge zal op vergelijkbare basis 7 tot 10 procent zijn.

Nokia presenteerde toen ook een outlook voor 2023. Het Finse bedrijf verwacht dat de omzet sneller kan groeien dan bij sectorgenoten en dat de operationele marge naar 10 tot 13 procent zal stijgen in de komende jaren. De vrije kasstroom moet "duidelijk" positief zijn, met een rendement op geïnvesteerd vermogen van 15 tot 20 procent. 

Nokia maakt op donderdag 29 juli 2021 de financiële resultaten over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar van 2021 bekend.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Trage jaarstart Nokia 1
  2. 19 mrt Nokia beschuldigt Reddit van patentinbreuk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nokia 100% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Nokia

3,575 28 mei
+0,005 +0,13%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links