Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nokia gaat outlook verhogen

Nokia gaat outlook verhogen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nokia heeft beleggers dinsdagochtend geïnformeerd dat het zijn eerder afgegeven outlook voor 2021 verwacht te overtreffen. 

"We maken goede vorderingen met ons driefasenplan om duurzame, winstgevende groei en technologisch leiderschap te bereiken", en "we blijven wat tegenwind verwachten in de tweede jaarhelft, zoals we eerder hebben benadrukt, maar onze prestaties in de eerste helft vormen een goede basis voor het hele jaar", aldus topman Pekka Lundmark van het Finse technologiebedrijf in een toelichting.

Op 29 april herhaalde Nokia nog zijn eerder afgegeven outlook van een omzetverwachting voor 2021 in de bandbreedte van 20,6 miljard euro tot 21,8 miljard euro en een positieve vrije kasstroom. De operationele marge zal op vergelijkbare basis 7 tot 10 procent zijn.

Nokia presenteerde toen ook een outlook voor 2023. Het Finse bedrijf verwacht dat de omzet sneller kan groeien dan bij sectorgenoten en dat de operationele marge naar 10 tot 13 procent zal stijgen in de komende jaren. De vrije kasstroom moet "duidelijk" positief zijn, met een rendement op geïnvesteerd vermogen van 15 tot 20 procent. 

Nokia maakt op donderdag 29 juli 2021 de financiële resultaten over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar van 2021 bekend.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nokia 100% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nokia

4,341 16:25
-0,014 -0,31%
Premium

Nokia herstart dividend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links