Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Bluebell wil extra dividend bij afstoten Universal door Vivendi - media
Beeld: Vivendi

Bluebell wil extra dividend bij afstoten Universal door Vivendi - media

(ABM FN-Dow Jones) De activistische belegger Bluebell Capital wil dat Vivendi zijn aandeelhouders meer tegemoet komt bij de geplande afsplitsing van Universal Music Group. Hier zou Bluebell volgens de Financial Times in een brief op hebben aangedrongen.

Het Franse Vivendi onderzoekt de mogelijkheid om zijn onderdeel Universal Music Group voor eind dit jaar te noteren aan Euronext Amsterdam. 

Hoewel Bluebell achter een spin-off staat, is de manier waarop dit gebeurt volgens de belegger nadelig voor kleinere aandeelhouders. Zij zullen te maken krijgen met flinke belastingen als Vivendi het aandelenkapitaal als dividend uitkeert aan Vivendi-aandeelhouders.

Om dit probleem het hoofd te bieden, vraagt Bluebell volgens de FT om een extra buitengewoon dividend uit te keren van 2,80 euro per aandeel, of 3,3 miljard euro in totaal.

Volgens Reuters zou Bluebell er ook op hebben aangedrongen dat Universal een notering krijgt in New York in plaats van Amsterdam.

Vivendi bevestigde tegenover Reuters de brief te hebben ontvangen en dat het hierover in gesprek wil gaan met aandeelhouders op 22 juni, tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Bank of America ziet kansen in de sector Media en Internet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VIVENDI SE kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.