Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Kleine uitslagen op Wall Street, Intel onderuit

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine uitslagen de handel uitgegaan. Chipmaker Intel ging in de uitverkoop na een minder dan verwachte kwartaalupdate. Beleggers zijn nog altijd in afwachting van de uitkomsten van de onderhandelingen over een nieuw coronasteunpakket. Vanuit de regering-Trump klonken daarover hoopgevende berichten.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 28.335,57 punten. De S&P 500 eindigde met een plus van 0,3 procent op 3465,39 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 11.548,28 punten.

Stafchef van het Witte Huis Mark Meadows zei een deal over een nieuw steunpakket op korte termijn te verwachten. Eerder zeiden minister van Financiën Steven Mnuchin en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi ook al dat een akkoord binnen handbereik is. Als er een overeenkomst wordt bereikt moet de Senaat er nog over stemmen en die lijkt voorlopig niet van plan zijn goedkeuring te geven voor een steunpakket van om en nabij de 2 biljoen dollar.

Intel

Intel verloor bijna 11 procent. De chipmaker had last van productievertragingen en een mindere vraag naar chips voor datacenters. Mede door de coronacrisis lieten veel bedrijven en overheden het na om bestellingen te plaatsen. Concurrenten Nvidia en AMD sloten tot 3,2 procent hoger.

American Express verloor 3,6 procent. Klanten van het bedrijf gaven ook in het derde kwartaal veel minder uit dan gebruikelijk, met als gevolg een fors lagere winst. Speelgoedmaker Mattel profiteerde tijdens de coronacrisis juist van een grotere vraag naar speelgoed en won bijna 10 procent. Thuiswerkende ouders probeerden hun eveneens thuiszittende kroost zoet te houden en voor Mattel betekende dat een toegenomen vraag naar Barbie-poppen en Hot Wheels-autootjes.

Behandeling

Positief nieuws was er verder over een behandeling voor Covid-19. Gilead-medicijn Veklury, dat eerder bekend stond als remdesivir, wordt door de Amerikaanse toezichthouder FDA officieel toegelaten. Eerder kreeg Gilead al een noodgoedkeuring in de VS. Het aandeel Gilead won 0,2 procent. Verder lijkt Johnson & Johnson (plus 0,1 procent) dicht bij hervatting van zijn proef met een coronavaccin. Deze werd eerder onderbroken vanwege onverklaarbare problemen bij een van de deelnemers.

De euro was 1,1864 dollar waard, tegen 1,1844 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,2 procent goedkoper op 39,74 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent minder op 41,68 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intel Corp
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links