Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Wall Street enthousiast over mogelijk coronamedicijn'

'Wall Street enthousiast over mogelijk coronamedicijn'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een flink hogere opening. Net als door beleggers in Europa wordt op Wall Street enthousiast gereageerd op berichten over een mogelijke behandeling van de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. De plannen van president Donald Trump om de grootste economie ter wereld geleidelijk te heropenen kunnen eveneens op positieve reacties rekenen.

Volgens de medische website STAT News laat het geneesmiddel Remdesivir hoopvolle resultaten zien in de behandeling van coronapatiënten in een klinisch onderzoek van de Universiteit van Chicago. Remdesivir is ontwikkeld door Gilead Sciences als behandeling voor ebola. De farmaceut verklaarde in een reactie op de uitgelekte resultaten dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken.

Bijna dertig staten waar het longvirus al enige tijd onder controle is, kunnen wat Trump betreft hun activiteiten spoedig hervatten. Denk bijvoorbeeld aan Montana, Wyoming en North Dakota die relatief gespaard zijn. Volgens de president hebben de gouverneurs van de staten, niet het Witte Huis, de leiding bij het weer opstarten van de economie.

Boeing

Bij de bedrijven staat Boeing in de schijnwerpers. De vliegtuigbouwer gaat de productie van verkeersvliegtuigen in zijn fabriek bij Seattle geleidelijk hervatten. De werkzaamheden in de staat Washington werden vorige maand stilgelegd vanwege de coronacrisis.

Ook gaven diverse ondernemingen een kijkje in de boeken. Zo had oliedienstverlener Schlumberger afgelopen kwartaal duidelijk last van de scherpe daling van de olieprijzen en de afgenomen vraag naar olie door de crisis. Dit leidde tot een miljardenverlies en Schlumberger heeft het mes gezet in zijn dividend.

Pampers

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G), bekend van merken als Pampers, Ariel, Braun en Gillette, heeft in het afgelopen kwartaal juist geprofiteerd van het massale gehamster van boodschappen vanwege de coronacrisis. Daardoor ging de hoeveelheid verkochte artikelen omhoog.

Uber verwacht een miljardenafschrijving te moeten doen wegens de crisis. Volgens het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app drukt de situatie duidelijk op de resultaten, maar is er nog veel onzeker. Vandaar dat eerdere financiële prognoses voor 2020 worden ingetrokken.

Oliemarkt

Ook de situatie op de oliemarkt blijft beleggers bezighouden. Saudi-Arabië en Rusland staan naar eigen zeggen open voor verdere verlagingen van de olieproductie om zo de fors lagere prijzen op te krikken.

Minder positief nieuws kwam er uit China. Volgens de Chinese autoriteiten kromp de tweede economie van de wereld in het eerste kwartaal met 6,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om de eerste krimp sinds ten minste 1992, toen de Chinezen begonnen met het bijhouden van kwartaalcijfers over de economische groei.

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers reageerden toen al positief op een aankondiging van Trump dat hij met flexibele richtlijnen zou komen voor het heropenen van de economie. Verder waren er nieuwe cijfers over de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS die meevielen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 23.537,68 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 2799,55 punten en techgraadmeter Nasdaq ging 1,7 procent vooruit tot 8532,36 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 april 2020 15:13
    quote:

    Rogier1 schreef op 17 april 2020 15:06:

    [...]

    Ze grijpen elk gerucht aan om de als maar stijgende beurzen een soort van fake onderbouwing te geven.

    Dat blijkt wel, maar nu wordt het wel een beetje gênant. Gister de Jobless claims die "wel meevielen". Ik denk dat die 22 miljoen werklozen daar anders over denken.
  2. FairValue 17 april 2020 15:21
    quote:

    Fat Clemenza schreef op 17 april 2020 15:17:

    Het RIVM spreekt al een maand over dit medicijn. Oude wijn in nieuwe zakken.

    Zo, nog even bellen blazen richting de opening van die idiote yanks en dan hoop ik echt van harte dat we ruim onder de 500 gaan sluiten vandaag .

    Zou een mooie zijn. Ik help het je hopen. 100 punten stijging op gebakken lucht. En de ballon barst een keertje natuurlijk.
  3. [verwijderd] 17 april 2020 15:32
    Je mag toch verwachten, dat hier intelligente mensen reageren. Remdesivir heeft al een voorlopige goedkeuring v FDA en is door de fase 3 test in China, volgende week uitslagen, door protest v concurr. is nog een extra stap van 1000 gratis test uitgezet in VS door Gilead Sciences. Galapogos (25% Gilead) verwacht juli/aug goedkeuring van reuma medicijn, dat zal wel meer dan 16% gaan stijgen. (gratis tip).
  4. IPlayTheStockMarketSoWhat 17 april 2020 15:38
    Dit nieuwsbericht is de eerste keer dat ik niet sceptisch ben. Vanuit Gilead geen fake nieuws dat dit HET medicijn is, maar een medicijn wat in een eerste testfase potentie heeft en verder onderzocht dient te worden op de werking.
    Dus ja het heeft zeker potentie, maar is nog geen zekerheidje.
  5. [verwijderd] 17 april 2020 16:09
    We gaan voorlopig nog door met stijgen, totdat de echte economische schadecijfers naar voren komen. Dus resultaten vanaf april, en faillissementen en dergelijke. Niemand kan die inschatting goed maken.

    Er is al zoveel slecht nieuws geweest en dat heeft geen effect gehad op de beurs, en het nieuws wordt in principe alleen maar beter vanaf nu (minder slecht zeg maar).
  6. [verwijderd] 17 april 2020 16:11
    quote:

    Watchdog schreef op 17 april 2020 15:48:

    [...]

    Zolang slecht nieuws genegeerd wordt en ieder hoopvol bericht de beurzen omhoog duwt betwijfel ik dat...

    Zeker weten doet niemand nu. Negeren lukt, tot de waarheid naar boven komt. Volgende week komt menig organisatie met de cijfers.
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.