Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street opent overwegend lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met kleine verliezen geopend. Beleggers wachten vooral de uitkomsten van de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve af. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de nasleep van een drone-aanval in Saudi-Arabië, die de olieproductie van het land heeft gehalveerd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,3 procent lager op 26.995 punten. De brede S&P 500 zakte licht tot 2996 punten en technologiebeurs Nasdaq was vlak op 8151 punten.

De Fed kondigt woensdag naar verwachting een nieuwe renteverlaging aan, na in juli voor het eerst in ruim tien jaar de rente te hebben verlaagd. Op de financiële markten wordt voornamelijk uitgekeken naar aanwijzingen in de persconferentie van preses Jerome Powell over eventuele toekomstige maatregelen.

Saudi Aramco

De Saudische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco heeft naar verluidt aan zeker vier klanten laten weten dat olieleveringen worden verplaatst als gevolg van de aanval op olie-installaties afgelopen weekend. Het is het eerste signaal dat productieproblemen in het land problemen veroorzaken voor leveringen.

Bij de bedrijven ging Kraft Heinz 4,3 procent omlaag op het nieuws dat zijn op één na grootste aandeelhouder, 3G Capital, meer dan 25 miljoen aandelen in de levensmiddelenproducent heeft verkocht. Klusketen Home Depot kreeg een adviesverlaging bij zakenbank Guggenheim Securities en zakte 1,2 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links