Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam op verlies

Hoofdindex Amsterdam op verlies

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond donderdagmiddag op verlies. Ook andere graadmeters in Europa gingen omlaag. Beleggers verwerkten de wilde koersbewegingen op Wall Street, waar de slechtste kerstavond ooit werd opgevolgd door een historische puntenstijging van de Dow-Jonesindex in de opvolgende handelssessie.

De AEX zag een eerdere stevige winst in rook opgaan en noteerde kort na de openingsbel in New York 0,5 procent lager op 476,15 punten. De Amerikaanse aandelenbeurzen leverden in de nieuwe sessie weer een deel van de winst van tweede kerstdag in.

De beweeglijkheid wordt deels veroorzaakt door de magere handel aan het einde van het jaar. Koersbewegingen worden daardoor uitvergroot. De shutdown van de Amerikaanse overheid blijft daarnaast de gemoederen bezighouden.

ASML

De Amsterdamse MidKap noteerde een min van 0,1 procent op 630,17 punten. De beurs in Parijs verloor 0,4 procent, terwijl Londen 1,2 procent kwijtspeelde. Elders in Europa werden vooral in Frankfurt en Milaan stevige verliezen geleden. De Duitse DAX en de beurs in Milaan, die de eerste drie dagen van de week dicht waren, zakten 2,3 en 1,9 procent.

Grootste stijger bij de hoofdfondsen aan het Damrak was chipmachinemaker ASML met een winst van 1,5 procent. Kabel- en telecomconcern Altice Europe was de sterkste daler in de AEX met een verlies van bijna 6 procent. In de MidKap ging betaalbedrijf Adyen aan kop met een plus van meer dan 6 procent. Postbezorger PostNL was de grootste daler met een min van 4,4 procent.

Vinci

In Parijs won Vinci 0,3 procent. Het Franse bouw- en infraconcern neemt een meerderheidsbelang in de Londense luchthaven Gatwick. Voor de deelneming van 50,01 procent telt de onderneming omgerekend ruim 3,2 miljard euro neer.

De euro was 1,1398 dollar waard, tegen 1,1409 dollar voor de kerst. De olieprijzen zakten na de heropleving van rond 10 procent op woensdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent minder op 45,53 dollar. Brentolie daalde 1,8 procent in prijs tot 53,45 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Beursgeslagen 27 december 2018 17:20
    Toxische mix van dalende winsten en terecht gebrek aan vertrouwen in visie op realisatie van een duurzame toekomst. Het populisme krijgt de overhand. Alles korte termijn. Wie niet mee doet wordt weggezet als feodaal. Waar zijn de tijden dat baggeraars en andere harde werkers meer waarde hadden dan onzinnige fondsen als Instagram bijvoorbeeld. Met dit soort onzin gaat het natuurlijk allemaal naar de kloten.
  2. ruchhouwer 27 december 2018 19:31
    Ben het helemaal met Emy eens en zie dit ook al een tijdje aankomen. Draakie heeft Italie van gratis geld voorzien wat de Robin Hood regering voor een deel aan de bevolking gaat geven. Doel het volk medeverantwoordelijk maken voor het aanstaande debacle? Remember Greece.
    Amerika kan dankzij Powell de rente nog verlagen maar europa staat er minder voor. Leuk voor onze pensioenen. Hopelijk blijft er genoeg over om een geel hesje van te kopen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links