Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plussen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag licht in de plus. Beleggers verwerkten onder meer een speech van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve. Wel bleven de zorgen rond Noord-Korea boven de markt hangen.

De Dow-Jonesindex stond in de tussentijdse handel 0,1 procent hoger op 22.307 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2500 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent op 6392 punten.

Yellen liet in een toespraak in Cleveland weten dat het geleidelijk verhogen van de rente door de koepel van Amerikaanse centrale banken het meest gepaste beleid is vanwege de toegenomen onzekerheid over de lage inflatie.

Techfondsen

De handel kreeg steun van winsten onder de techfondsen. Zo gingen Apple, Google-moederconcern Alphabet en Facebook tot 1,9 procent vooruit. Chipbedrijf Nvidia klom 2,3 procent na de lancering van een product op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Alibaba kondigde aan logistiekbedrijf Cainiao over te nemen. De Chinese webwinkelgigant beloofde de komende vijf jaar 15 miljard dollar te steken in het uitbouwen van een wereldwijd logistiek netwerk. De koers van Alibaba leverde 0,4 procent in.

Carnival

Red Hat ging 4,6 procent omhoog. De cijfers van het softwarebedrijf waren beter dan beleggers hadden verwacht. Kredietbureau Equifax daalde 0,4 procent. Topman Richard Smith is afgetreden na de grote hackaanval bij Equifax. Bij die cyberaanval kregen hackers toegang tot de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikanen.

Cruiserederij Carnival publiceerde resultaten. Het bedrijf heeft de afgelopen periode last gehad van de orkanen Irma en Maria die door de Cariben trokken, maar trok wel de winstverwachting voor het gehele jaar iets op. Het aandeel won 3,2 procent.

Euro

Op macro-economisch vlak kwamen er onder meer cijfers over de woningmarkt en het consumentenvertrouwen in de VS.

De euro was 1,1804 dollar waard, tegen 1,1772 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie verloor 0,7 procent tot 51,87 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent minder op 58,25 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 26 september 2017 20:04
    Dat de rente geleidelijk omhoog gaat was bij iedereen al bekend. Toch blijft zoiets voor de Yanks super spannend. Ik denk dat de afbouw van de Fed wel een kantelpunt teweeg brengt, want dan is het real en geen fake. Nog een aantal dagen en dan is het oktober, het begin van de afbouw van de Fed. Eindelijk. Kijken hoe de Yanks dan reageren als het stimuleringsbeleid waar ze jarenlang van profiteerden en wat al normaal is geworden, aan een einde komt.
  2. forum rang 7 Kaviaar 26 september 2017 20:12
    DE POT VERWIJT DE KETEL!

    Minstens zes raadgevers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben hun privaat e-mailadres gebruikt voor zaken die het Witte Huis aanbelangen. Dat schrijft de New York Times, nadat het magazine Politico zondag al bericht had dat Jared Kushner, de schoonzoon en adviseur van Trump, zijn eigen e-mailadres had gebruikt om te communiceren met regeringsleden.

    Naast Kushner zouden volgens de New York Times onder anderen ook nog de voormalige hoofdstrateeg van het Witte Huis, Steve Bannon, en de gewezen stafchef Reince Priebus "occasioneel" hun privaat e-mailadres hebben gebruikt. Daarnaast worden ook de adviseurs Gary Cohn en Stephen Miller genoemd, net als Trumps dochter Ivanka.

    Medewerkers van de Amerikaanse regering moeten eigenlijk hun officieel account voor werk-e-mails gebruiken, zodat hun gesprekken beschikbaar zijn voor het publiek en toezichtsorganen. Het is echter niet illegaal om een privéadres te gebruiken, zolang alle werkgerelateerde e-mails naar het officiële adres worden doorgestuurd.

    De onthullingen zijn vooral vervelend omdat Trump tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen zijn Democratische uitdager Hillary Clinton herhaaldelijk had aangewreven dat ze als minister van Buitenlandse Zaken een persoonlijk e-mailadres voor regeringsaangelegenheden had gebruikt.

    nieuws.vtm.be/buitenland/ook-entourag...

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links