Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent vlak na Britse verkiezingen'

'Wall Street opent vlak na Britse verkiezingen'

NEW YORK (AFN) - Wall Street lijkt zich weinig aan te trekken van de verrassende uitslag van de Britse parlementsverkiezingen. De Amerikaanse beurzen openen vrijdag waarschijnlijk vlak tot licht hoger. De enige macro-economische cijfers die bekend worden zijn de Amerikaanse groothandelsvoorraden voor april aan het begin van de handelsdag.

De Britse banken met een notering in de Verenigde Staten duiken in de handel voorbeurs omlaag. Royal Bank of Scotland en Barclays houden daarmee gelijke tred met hun beurskoers in Londen.

Aandelen in de farmaceut Endo International duikelden omlaag nadat de Amerikaanse Food & Drug Administration het bedrijf vroeg om zijn opiumgebaseerde pijnstiller Opana ER niet langer te verkopen vanwege angst voor verslaving. Voorbeurs kostte dat het bedrijf al meer dan 10 procent van zijn waarde.

Nvidia

Aandelen Nvidia staan hoger nadat Citi het prijsdoel van de chipmaker omhoog bijstelde. Ook branchegenoot AMD staat in de plus.

Johnson & Johnson kreeg vrijdag van de Europese Commissie het groene licht voor de overname van de Zwitserse farmaceut Actelion. De twee bedrijven kwamen begin dit jaar een overnameprijs van 30 miljard dollar overeen.

Woensdag

Beleggers in New York kijken verder vooral uit naar volgende week woensdag. Dan komt de Federal Reserve met een rentebesluit. De algemene verwachting op de markten is dat de rente zal worden verhoogd.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag een fractie hoger op 21.182,53 punten. De brede S&P 500 ging vrijwel vlak de handel uit op 2433,79 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 6321,77 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 9 juni 2017 15:54
    Opnieuw gaat ook het amerikaantje omhoog en gelukkig hij niet alleen,als ons beursje keep houd,dan ga ik heel leuk groen sluiten.
    Toppers zijn vandaag besi en asr,ook zijn grote broer nn doet het vandaag leuk,zelfs dat grote drama shell is het laatste halfuurtje leuk aan het stijgen.
    Sif die al weken zware tegenwind heeft gehad,moet er nu bijna de noodrem opzetten,zo hard stijgt hij.
    Wij hopen dat de rally in een nog hogere versnelling gaat schakelen,dan word het een kompleet feestje vandaag en kan die 88€er ontkurkt worden,gigantische winsten toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links