Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Weinig beweging bij opening Wall Street'

'Weinig beweging bij opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gaan maandag naar verwachting vrijwel onveranderd openen. De politieke onrust rond president Donald Trump lijkt inmiddels iets te zijn geluwd. Vorige week zorgde die ophef voor behoorlijk wat tumult op de aandelenmarkten.

Mogelijk kunnen de oliefondsen op Wall Street in beweging komen door de hogere olieprijzen. Die gaan omhoog door de verwachting dat oliekartel OPEC en andere olieproducenten bij de vergadering later deze week besluiten tot een verlenging van de productieverlaging. De OPEC houdt donderdag zijn vergadering.

Chemiebedrijf Huntsman mag op belangstelling rekenen van beleggers. Huntsman heeft overeenstemming bereikt over een fusie met de Zwitserse branchegenoot Clariant. Daarbij krijgen de Zwitsers 52 procent van het fusiebedrijf in handen en de Amerikanen de rest. Het nieuwe bedrijf krijgt een beurswaarde van circa 14 miljard dollar. Clariant won in Zürich tussentijds ruim 8 procent.

Ford Motor

Ook autoconcern Ford Motor staat in de schijnwerpers. Topman Mark Fields treedt af en wordt opgevolgd door Jim Hackett, die eerder aan het hoofd stond van het onderdeel Ford Smart Mobility. Eerder werd door bronnen al gemeld dat Fields zou vertrekken. Ford kondigde ook andere topbenoemingen aan.

De macro-economische agenda is maandag vrijwel leeg. Later deze week komen onder meer de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Mogelijk wordt volgende maand de rente verhoogd.

De beurzen in New York sloten vrijdag met winst. De Dow-Jonesindex eindigde met een winst van 0,7 procent op 20.804,84 punten. De brede S&P 500 sloot ook 0,7 procent in de plus, op 2381,73 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 6083,70 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links